Sök resa
La Digue Reseguide

La Digue Reseguide

La Digue är kanske den vackraste av alla öarna, det är säkerligen den mest fotograferade, de flesta av de “drömbilder” du har sett från Seychellerna är oftast tagna på La Digue.

Det är den fjärde största ön och börjar bara precis att delta i de stora turistströmmarna. Du kommer dit med båt från Praslin, tar en 30-40 minuter eller med båt direkt från Mahe som tar ungefär 3 timmar. Det finns också regelbunden helikopter mellan Mahe och La Digue.

På La Digue tar man sig bäst runt på cykel, men för de som har tid kan man också ta den välkända oxkärrorna. De flesta hotell / pensionat ligger ett stenkast från färjehamnen och Anse La Reunion, med undantag av två hotell som ligger på den pittoreska norra sidan vid Anse Patates.

Till La Digue från Stockholm

La Digue     nätter     Se mer
La Digue     nätter     Se mer

Till La Digue från Göteborg

La Digue     nätter     Se mer
La Digue     nätter     Se mer

Till La Digue från Köpenhamn

La Digue     nätter     Se mer
La Digue     nätter     Se mer

Mer om La Digue

Det finns en nationalpark (L’Union Estate) med massor av gigantsköldpaddor och det finns ett ridläger där man kan hyra hästar. I samma park hittar du Anse Source d’Argent som består av en krans underbara små stränder, området har också små bås med hantverk. La Digue är omgivet av korallrev på alla sidor som gör dykning och snorkling mycket populärt här.

Det finns också lokala guider som kan ta dig på spännande vandringar genom djungeln på ön. La Digue är lika idylliskt paradis-liknande som du tror att det är, men vet att efter att solen har gått ned är det bara att vänta till i morgon. Mörkret längs ekvatorn kommer plötsligt och snabbt, så ha alltid med en guide om du är ute för att vandra i naturen.