Sök resa
Kota Kinabalu Reseguide

Kota Kinabalu Reseguide

En magisk blomma i tillväxt skulle man kunna kalla Kota Kinabalu, huvudstad i Sabah-provinsen i Malaysia. Magisk eftersom det ger återhämtning i magiska omgivningar som tropisk regnskog, idylliska öar, attraktiva barer och dödskallar, bland annat.

Stadens namn har den fått från det cirka 4000 meter höga berget Mount Kinabalu som ligger några kilometer utanför centrum. Och även om berget har sträckt sig skyhögt under årtusenden sträcker sig staden allt högre också. Befolkningen är på omkring en halv miljon människor och det kommer bara att bli mer och mer.
Vibrerande och levande som storstäder tenderar att vara är också Kota Kinabalu, så som turist kommer du att ha tillräckligt att tillbringa dagarna med om du tycker om att arbeta med arkitektoniska upptäckter, exotisk natur, zoologiska trädgårder eller har en önskan att suga upp intryck genom observation från närliggande barer.

För de som vill ha mer aktivitet på sin semester och ser blåmärken som stora semesterminnen är det också trevligt att veta att det finns goda möjligheter för brädaktiviteter och mountainbike.

Till Kota Kinabalu från Stockholm

Kota Kinabalu     nätter     Se mer
Kota Kinabalu     nätter     Se mer

Till Kota Kinabalu från Göteborg

Kota Kinabalu     nätter     Se mer
Kota Kinabalu     nätter     Se mer

Till Kota Kinabalu från Köpenhamn

Kota Kinabalu     nätter     Se mer
Kota Kinabalu     nätter     Se mer

Mer om Kota Kinabalu

MILJÖ
Kota Kinabalu är en stad med många grönområden och parker som kan vara lustfyllt att besöka. Det finns också flera spännande och intressanta upplevelser i områdena runt centrum.

Monsopiad kulturby är en av dem och här får du en inblick i det traditionella livet hos den etniska gruppen Kadazan. Byn ger dig också inblick i livet till den legendariska krigaren Monsopiad, som är känd för att ha dödat 42 människor som attackerade byn. Dödskallarna kan annars ses i byns Hall of sculls.

SHOPPING
Det råder heller ingen brist på shopping i denna malaysiska stad och det finns många köpcentra utspridda över hela staden, där du kan gå upphandla allt från elektriska mojänger till kläder av olika slag. Möjligheterna för att komma hem med exotiska och handgjorda souvenirer är också goda. Det finns en del marknader där det bågnar av sådana njutningar.

Det är också en stad där restauranger och kök står i fokus. Det är en stad med kulturella influenser från Kina, Brunei, Filippinerna och mer, och det har också satt sina spår i matlagningen genom exotiska rätter som säkerligen kommer att stimulera dina smaklökar.