Sök resa
Kefalonia Reseguide

Kefalonia Reseguide

En idyll med sandstränder, arkitektur, blått hav och ett fridfullt liv. Kefalonia är den största av de joniska öarna och fortfarande förskonad från massturism och en unik plats för romantik och sann glädje.

Länge låg de Joniska öarna under italienskt styre och även i dag kännetecknas öarna av färgglad arkitektur från den tiden. Kefalonia är inget undantag och ön sägs påminna om Venedig i byggstil och husformer.

Kusten är beströdd med färgglada fiskebyar som ger ett konstnärligt inslag i vegetationen som varierar från olivlundar och gröna dalar till barrskogsklädda karga berg och grottsjöar.

 

Res till Kefalonia från Stockholm

Kefalonia     nätter     Se mer
Kefalonia     nätter     Se mer

Res till Kefalonia från Göteborg

Kefalonia     nätter     Se mer
Kefalonia     nätter     Se mer

Res till Kefalonia från Malmö

Kefalonia     nätter     Se mer
Kefalonia     nätter     Se mer

Res till Kefalonia från Köpenhamn

Kefalonia     nätter     Se mer
Kefalonia     nätter     Se mer

Mer om Kefalonia

Stränderna här är också mycket vackra och sägs vara bland de bästa i Europa. Här kan du snorkla, dyka eller bara vada för den delen, och titta på det rika undervattenslivet genom det klara vattnet.

Myrtos-stranden är den mest kända, där den ligger och lockar bland stora kalkstensklippor, förevigad tillsammans med Antisamos-stranden i filmen “Kapten Corellis mandolin”.

Kefalonia är en fridfull plats, med tid till just sådana romantiska eskapader. Men det har inte alltid varit så. 1953 drabbades ön av en jordbävning som lade stora delar av ön i ruiner. Många familjer drabbades av katastrofen och det tog lång tid innan livet var tillbaka till det normala här. Det var faktiskt bara en stad stående efter skalvet, Fiskardo. Idag är Fiskardo full av jet setters och deras båtar. En upplevelse det också.

En annan upplevelse är Melissani, en underjordisk sjö, där du måste vandra genom en grotta för att komma fram. Här upplever man ett ljusspel som interagerar med sjö och stalaktiter hängande från taket.

Kefalonia är också en härlig plats att njuta av gatukaféer och restauranger, och ståtar av utsökt mat från färska, lokala, råvaror. Man kan med andra ord låta sina kulinariska fantasier få fritt utlopp.

TRANSPORT

Flygplatsen ligger nära staden Lassi och eftersom det är en relativt liten ö, är det inte så långt till de flesta städer. På ön är en bil, moped eller motorcykel det bästa alternativet.