Sök resa
Jerusalem Reseguide

Jerusalem Reseguide

En av de äldsta städerna i världen och unik och helig för de tre religionerna – en fängslande blandning av gammal atmosfär och modern utveckling gör en resa till Jerusalem till en verkligt fascinerande upplevelse. Jerusalem är en av de viktigaste städerna på planeten, berömd för sin religiösa hängivenhet och en bro mellan religioner och Israels folk. Stadens betydelse genom historien har lämnat ett arv som kännetecknas av otroliga strukturer, byggnader och platser vilket gör Jerusalem till en av de mest visuellt slående destinationerna i världen.

Att göra en Jerusalem city weekend kommer att utsätta dig för otaliga fornlämningar, främst i Gamla stan, ett område som anses oerhört helig för judar, kristna och muslimer. Listan över kyrkor, gravar, arkeologiska platser och förändrade områden är till synes oändlig så du får långa dagar för att uppleva allt under din semester i Jerusalem.

Mer om Jerusalem

En historiebibel

Den gamla staden är den naturliga utgångspunkten för de som är redo att fördjupa sig i historien och de omfattande sevärdheterna i Jerusalem. Området är fullt av spännande byggnader, anläggningar och gator, alla hängivna till kristendomen, judendomen och islam. Den lilla staden är listad på UNESCO:s världsarvslista, med några av Israels mest kända platser, såsom Västra muren, den Heliga gravens kyrka och Klippdomen – alla går att finna på olika håll i Gamla Stan. En annan fascinerande sevärdhet som du bör uppleva under din vistelse i Jerusalem är Via Dolorosa, eller “Sorgens väg”, som tros vara de sista stegen Jesus tog.

Den pittoreska kvaliteten i den gamla staden ses bäst ovanifrån och det finns två bra alternativ för de som vill se en minnesvärd vista. Oljeberget ger en fantastisk utsikt över staden och är samtidigt hem för många spännande platser på egen hand, såsom Kidron Valley Monument, Marias grav och Domini Flevit-kyrkan. Ett annat bra sätt att se stadsbilden är från Ramparts Walk, ovanpå den gamla stadsmuren och överblickande Jerusalems majestät.

Staden är också hem för några fascinerande och engagerande museer såsom Israel Museum och Yad Vashen Holocaust Memorial, medan de som har rest med barn kanske kommer att vilja ge dem lite andrum från historiska pärlor med ett besök på Biblical Zoo. För ett totalt miljöombyte under din semester i Jerusalem kan du tillbringa en dag vandrande runt staden Tel Aviv.