Sök resa
Ho Chi Minh ( Saigon )

Ho Chi Minh ( Saigon )

Ho Chi Minh eller Saigon, som den hette tidigare, är Vietnams största stad. Dess historia är ökänd, dess invånare är underbara, och dess nöjen gör dig lycklig.

Den forna huvudstaden i Sydvietnam ligger på västra stranden av floden Saigon och är uppkallad efter den vietnamesiska förebilden – revolutionären, premiärministern och presidenten, Ho Chi Minh, eller som han också kallas, farbror Ho.

Liksom många av Vietnams städer började också Ho Chi Minhs utveckling som en fiskeby men ett jättebra läge har gjort att den utvecklats till ett viktigt centrum för handel, och ett militärt centrum. Idag håller den på att pumpa sig upp till en pulserande storstadsmetropol, med riklig energi, rytmer och framtid. Den håller inte längre tillbaka, men låter sig leva fritt, som en organisk form i flux, på väg bort från historiens smärtsamma minnen och in i en ny era av fler glädjeämnen än sorger.

Till Ho Chi Minh från Stockholm

Ho Chi Minh     nätter     Se mer
Ho Chi Minh     nätter     Se mer

Till Ho Chi Minh från Göteborg

Ho Chi Minh     nätter     Se mer
Ho Chi Minh     nätter     Se mer

Till Ho Chi Minh från Köpenhamn

Ho Chi Minh     nätter     Se mer
Ho Chi Minh     nätter     Se mer

Mer om Ho Chi Minh

Människorna lever och är ständigt på språng, och man kan inte låta bli att dras in i dess spännande atmosfär. Den spricker av platser du inte får missa i Ho Chi Minh-staden, det är en starkt historisk stad, som kännetecknas av den franska ockupationen, Vietnamkriget och Asiens utveckling.

Tidigare var staden huvudstad i det franska kolonialväldet Indokina, och minnen om det kan du se i de stora byggnaderna nere vid floden. Några av de viktigaste sevärdheterna är distriktet Cholon – som bebos av hundratusentals kineser, som har lämnat sina kännetecken på arkitekturen och beteendet. Det är ett viktigt kommersiellt område, och du kan även hitta Quang- Am och Thien- Hau-pagoderna här.

Dong Khoi är strandpromenaden och präglas av restauranger, barer och designbutiker. Under Vietnamkriget, var det den gata som var känd för sina många barer och bordeller som ofta användes av amerikanska trupper.

Krigsoffermuseet är definitivt en plats att uppleva, här är bland annat en mycket hjärtskärande och dramatisk fotoutställning av Vietnamkriget.Dessutom, Botaniska trädgården, Revolutionsmuseet, Ben – Thanh marknaden, den katolska katedralen Notre Dame, och Jade-pagoden värda ett besök eller mer.
KOMMUNIKATION

Flygplatss, Ho Chi Minh internationella flygplats har flera direktflyg från europeiska städer, även möjligheter för inrikesflyg eller till andra asiatiska länder.

Det är även möjligt att komma dit med tåg. I själva staden är det lätt att få tag på cykel-, moped, eller biltaxi, men även buss.
BOENDE

Olika stjärnor och prisklasser karakteriserar boendena som erbjuds här. Några hotell i staden, Continental Hotel, Metropole Hotel, Amara Saigon Hotel och Hotel Equatorial.

Det finns också många möjligheter att hitta boende i staden som är billigare men lika bekväma.