Sök resa
Hemsedal Reseguide

Hemsedal Reseguide

Det är skidsäsong, och man behöver inte resa långt i Norges fjälltäckta land för att uppnå puderklimax. Hemsedal är en av de platser som garanterar upplevelser, med eller utan något på benen.

Vintern närmar sig med kalla stormsteg – kylan träffar dig i ansiktet utanför dörren och elräkningen siktar på årsbästa. Men det är också det man väntat på i flera månader när man älskar att fästa saker på fötterna och kasta sig i branta sluttningar, och för just det är Hemsedal ett bedårande ställe att utmana både sig själv, sina vänner och gravitationen. Med 43 km pister, spridda över flera fjäll, och möjlighet att utforska pulvret på utsidan av de markerade pisterna, är det fritt fram för kul oavsett om du gillar att ha en eller två brädor under fötterna.

Mer om Hemsedal

Alpinanläggningen är en av Skandinaviens största och verkar modern och inbjudande med flera tiotals liftar, skidskolor, snowboardpark och en säsong som varar från november till maj.

Det finns också längdskidåkning i hisnande landskap, med cirka 210 km nät av spår. Hemsedal är benådat med magiska visuella intryck, oavsett årstid, och är en plats där väder och vind röjer upp i själasorger, och en plats man känner sig levande och glad.

Den lilla plats där turismen är den huvudsakliga inkomstkällan är också känd för sina after-ski möjligheter, och det ger en underbar alpkänsla att kunna dra rätt på baren efter backen för att träffa likasinnade och skidglada festande till långt in på sena natten. Och det finns gott om ställen att välja på om du bara vill koppla av med ett glas vin till middagen.

Men Hemsedal erbjuder mer än så, och är också en familjevänlig plats och erbjuder många skidaktiviteter för de minsta. Under vintersäsongen händer det ständigt olika saker och shower, och på alpinanläggningens hemsida kan man enkelt uppdatera sig på framtida händelser.

Andra aktiviteter inkluderar isklättring, skoteråkning, boende i kåta och paintball, för att nämna några. Sommartid passar de fantastiska bergen väl för vandring, cykling och klättring. Med andra ord en härlig plats att besöka året runt.

Det ska sägas att Hemsedal inte finns på kartan över shoppingmecka, men möjligheterna att anv’nda upp en del av din semesterbudget finns fortfarande i en av två klädaffärer, de fyra presentbutikerna eller på en av de lokala restaurangerna. Platsen är bra för lite livsnjutande alltså.