Sök resa
Halkidiki Reseguide

Halkidiki Reseguide

Halkidiki är en halvö som består av tre områden, Kassandra, Sithonia och Athos. Omgivningarna består mestadels av vackra stränder men också av gröna vingårdar.

Halkidiki är ett stort område och det är nära flera sevärdheter som är värda att besöka. Här finns massor att uppleva, göra och besöka. Thessaloniki är Greklands näst största stad och ligger inte långt bort.

 

Res till Halkidiki från Stockholm

Halkidiki     nätter     Se mer
Halkidiki     nätter     Se mer

Res till Halkidiki från Göteborg

Halkidiki     nätter     Se mer
Halkidiki     nätter     Se mer

Res till Halkidiki från Malmö

Halkidiki     nätter     Se mer
Halkidiki     nätter     Se mer

Res till Halkidiki från Köpenhamn

Halkidiki     nätter     Se mer
Halkidiki     nätter     Se mer

Mer om Halkidiki

ATHYTOS

Athytos är en traditionell grekisk pittoresk liten stad med smala gator, mysiga tavernor, pittoreska stenhus, blommor och stupbranta backar. Staden är en av de äldsta bosättningarna i Halkidiki och som många andra städer i Medelhavet var Athytos byggt upp högt för att skydda sig mot inkräktare.

Athytos är känt för sina fantastiska stränder och på vissa partier kan du faktiskt hitta sjöborrar.

HANIOTI

Till Hanioti reser man för att koppla av på stranden och njuta av god mat. Stranden når så långt ögat kan se. Det finns gott om solstolar och parasoller om du vill hyra det. Det finns också en rad olika vattensporter att vara med på för den som vill röra på sig.

Vattnet är varmare vid fastlandet än ute på öarna. Det är lika kristallklart förutom när det har blåst ovanligt mycket under en period.

Hanioti är en lämplig semesterort för småbarnsfamiljer. Det är inte ett partyställe men på helgerna är det fest, men då bara i stort sett bland lokalbefolkningen.

Det finns ett stort utbud av restauranger, butiker och turistbutiker. En timmes bilresa bort ligger Thessaloniki som är Greklands näst största stad och som kan erbjuda de mesta av shopping, kultur och sevärdheter.

NEA SKIONI

Nea Skioni ligger väster om Kassandrahalvön. En traditionell liten grekisk by där du kan njuta av äkta grekisk atmosfär och vackra sandstränder. Hit reser man inte för att uppleva ett hektiskt nattliv utan för att koppla av och njuta av lata dagar. I Nea Skioni finns smala gator och enkla tavernor som serverar traditionell grekisk mat och färsk fisk från de lokala fiskarna.

POLYCHRONO

Polychrono är en traditionell och lugn by som ligger i ett naturskönt område. Landskapet denna lilla by ligger i präglas av vackra olivlundar och furuskogar. Det kristallklara vattnet ger en speciell naturupplevelse. En bra semesterdestination.

Den mysiga byn har en fin strandpromenad med caféer, barer och tavernor som ligger vid stranden.

Byn är bäst lämpad för familjer med barn eller vuxna som vill ha en avkopplande semester.

NIKITI

Om du äntligen skall ta en välförtjänt semester efter en hektisk arbetsperiod är kanske en liten grekisk stad en bra destination. Och då är Nikiti ett bra alternativ. Här hittar du garanterat lugn med lata dagar på en av de läckra stränderna eller fina promenader i de omgivande höjderna och bergen.

Nikiti ligger sydost vid huvudvägen från Thessaloniki. Byn ligger på mitten av Sithonia-halvön som skjuter ut från fastlandet innerst i Egeiska havet.

På promenad längs centrum kan man verkligen känna den grekiska atmosfären i den makedonska arkitekturen. Här hittar du också Agios Nikitas kyrka som byggdes 1867. I de gamla traditionella kaffebarerna med trevlig stämning kan du njuta av en god kopp kaffe. Längs strandpromenaden hittar du flera bra restauranger med härlig grekisk mat och vin.

Är du här i september bör du se festivalen den 15 september. Den är för att hedra St Nikitas och bjuder på traditionell kultur.