Sök resa
Golden Sands Reseguide

Golden Sands Reseguide

Den långa kustlinjen i Bulgarien har blivit en av favoriterna för nordborna. Reser man till till Golden Sands kan man få det bästa av många världar. Man kan både njuta av långa dagar på stranden med paraplydrinkar och upptäcktsfärder inåt landet eller längs kusten.

Resmålet Golden Sands, eller Zlatny Pyasatsi, som det heter på bulgariska, är känt för sin långa gyllene sand, klara hav och skyddade belägenhet bland skogklädda höjder.

De flesta som reser till Golden Sands bokar ett paket. Man kan också åka reguljärflyg till Varna som ligger 17 km sydväst om Golden Sands. Buss nummer 409 går var femtonde minut till resmålet från flygplatsen. Taxi är också ett alternativ, då blir du iallafall körd direkt till ditt hotell. Varna är Bulgariens tredje största stad och här finns det också mycket att uppleva om du blir uttråkad på strandlivet. Här är det bilfria gator, uteserveringar, öppna ytor och avslappnad shopping.

Det finns många som reser till Golden Sands för att festa. Med otroligt låga priser på drinkar och öl och regeln att klubbarna håller öppet till sista man har gått gör att det kan gå ganska livligt till. Men det skall inte avskräcka dig som har familj med barn från att resa hit. Det häftiga nattlivet är inte störande för de som vill ha lugnare aktiviteter.

Res till Golden Sands från Stockholm

Golden Sands     nätter     Se mer
Golden Sands     nätter     Se mer

Res till Golden Sands från Göteborg

Golden Sands     nätter     Se mer
Golden Sands     nätter     Se mer

Res till Golden Sands från Malmö

Golden Sands     nätter     Se mer
Golden Sands     nätter     Se mer

Res till Golden Sands från Köpenhamn

Golden Sands     nätter     Se mer
Golden Sands     nätter     Se mer

Mer om Golden Sands

BEHAGLIGA PRISER
Det är korta avstånd i Golden Sands och här kan du hyra cykel, köra hästtaxi, hyra en bil eller ta en taxi. En av anledningarna till att Bulgarien är en sådan populär destination är de låga priserna på varor och tjänster.
STRANDEN
Detta resmål är i alla avseenden lämpligt för både familjer och par. Stranden är 3,5 kilometer lång och 120 meter bred med fin sand, duschområden och badvakter. Stranden är inte lika långgrund och som i Albena och Sunny Beach.
SÄKERHET
Som vanligt när man reser i ett främmande land är det viktigt att hålla ett öga på ditt bagage och dina värdesaker. Bulgarien är ett säkert land att resa i men lämna inte några värdesaker i bilen. Växla inte pengar med folk på gatan eftersom det är lätt att bli lurad. Dessutom är det förbjudet.
HOTELL

Estetiskt sett är inte Golden Sands ett mecka. Hotellen är ganska kantiga, även om de flesta har fräschats upp under de senaste åren för att locka fler turister. Så är du inte alltför kräsen på hur tjusigt hotellet ser ut på utsidan så passar denna destination fint för dig. Allt är rent och trevligt och på många hotell erbjuds man klädtvätt av städerskan. Lägg dina kläder i en påse på morgonen och på eftermiddagen är allt rent och fint förpackat.