Sök resa
Goa Reseguide

Goa Reseguide

Med cirka 100 km lång kustlinje har Goa i Indien framträtt som ett semesterparadis. Tidigare fungerade stället som en hippiehimmel, men nu är det charterturister på 40+ år som fyller stränderna. Den visuella kontrasten är lika stor som det historiska perspektivet.

Det glada 60 och 70-talet förde blombarnen till Indien och Goa med paradisiska stränder men det laglösa har nu jagats bort av myndigheterna och idag står Goa som ett superbt semestermål för solsökande människor.

Många frågar vad som är bäst, en strand full av hippies eller en strand full av medelålders charterturister, och man kommer förmodligen att få många olika svar.

Men det är ändå Indien, dess folk och unika kultur som är i fokus.Goa är annorlunda än resten av Indien, de kallar sig Goans och är mycket stolta över sina portugisiska rötter. Regionen är också rikare än de flesta andra indiska områden och du kan skydda dig mot den indiska verkligheten med sina problem med fattigdom och nedskräpning, om du vill.

Resa Stockholm – Goa

Goa     nätter     Se mer
Goa     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Goa

Goa     nätter     Se mer
Goa     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Goa

Goa     nätter     Se mer
Goa     nätter     Se mer

Mer om Goa

Men det är ändå viktigt att veta om detta och inse att det inte är alla som fyller sina drömmar med vita stränder och billiga varor. Vissa drömmer bara om ett fullvärdigt liv och vi bör alla fundera på hur vi kan hjälpa på bästa sätt.

Vid stränderna kryllar det av strandrestauranger där du kan fylla upp med god mat och glada förfriskningar innan du utforskar de många kulturella kontrasterna i området.

Arkitektoniskt är stället så förvirrande som Indiens mångfald är enorm. Här finns skyskrapor, idylliska byar och gamla byggnader i perfekt omväxlande harmon. Det är en levande plats, med en snabb puls och överväldigande intryck. Folk är glada och vänliga och det är lätt att få en lokal bästa vän.
SHOPPING

Silke, mattor, läder och exotiska kryddor finns det massor av.

Skräddare som syr nya kläder har de också, och det är ofta skönt att komma hem med något helt nytt från en semesterresa.
SEVÄRDHETER

Gamla stan är en fantastisk plats att vara och en vandring mellan kyrkor från 1600-talet kan vara en trevlig avledning. Möjligheten att leka Indiana Jones och åka på safari är också närvarande och djurlivet i området innehåller bland annat tigrar, apor och groddjur i många storlekar. En annan sevärdhet är att uppleva området från havet, och det är möjligt att puttra på Mandovifloden med en lokal guide.