Sök resa
Gibraltar Reseguide

Gibraltar Reseguide

En bit av England på Spaniens spets. Gibraltar har en konfliktfylld historia och spännande upplevelser. Här kan du uppleva kultur, shoppa skattefritt, simma eller utforska jorden inifrån.

Det är en speciell plats – en plats med en fascinerande historia, fascinerande människor och speciella distinkta sevärdheter. Det är inte stort, men har ändå mycket att erbjuda.

Gibraltar ligger på den iberiska halvön, strategiskt beläget nära de andra medelhavsländerna som Spanien och Marocko. De har ett eget parlament men administreras av Storbritannien och så har det varit sedan 1713 då Gibraltar fick status som brittisk koloni. År 1830 tas ytterligare ett steg och Gibraltar blir engelsk kronkoloni. Det är därför det i dag är mer eller mindre som en engelsk småstad. Polisen bär bobbies, språket är engelska och ölen serveras i pints.

THE ROCK

Ett måste när man besöker Gibraltars är toppen av The Rock, det över 400 meter höga berget som har varit platsens främsta varumärke. Du tar dig dit antingen med linbana eller till fots. Utsikten är fantastisk och du förstår snabbt varför britterna betonade förvärv av området på sin tid.

TIGGARAPOR

På The Rock hittar du en annan speciell attraktion. Gibraltaraporna. Om du följer gångvägen upp till toppen kommer du förmodligen att komma nära eftersom de genom åren varit flitiga mattiggare och -tjuvar. Många turister har blivit rånade på pass och kreditkort, så se upp. Om du inte möter dem kan det förebåda att kolonin snart går under för legenden berättar att när aporna är borta så sker detsamma med britterna.

Resa till Gibraltar från Stockholm

Gibraltar     nätter     Se mer
Gibraltar     nätter     Se mer

Resa till Gibraltar från Göteborg

Gibraltar     nätter     Se mer

Resa till Gibraltar från Köpenhamn

Gibraltar     nätter     Se mer

Mer om Gibraltar

GROTTOR

En annan speciell upplevelse är att vandra i en av de cirka 150 grottorna. Tunnlarna är en spännande upplevelse och Saint Michaels grotta är särskilt känd. Stalaktiter och den underjordiska sjön utgör en fascinerande upplevelse och det finns guidade turer om du så skulle önska.

BADA & SHOPPA

Är du ute efter andra upplevelser som bad och shopping så är förutsättningarna också gynnsamma. Det är ju trots allt medelhavet utanför kustlinjen. Allt du handlar här är skattefritt.

TRANSPORT

Det är inte det lättaste att ta sig hit men du kan antingen flyga till spanska Malaga och åka till Busse La Linea och gå därifrån eller flyga till England och därifrån till Gibraltar.

LOGI

Här hittar du några hotell och ett vandrarhem så urvalet är inte det största men helt klart komfortabelt. Spendera tid på att forska lite i förväg.