Sök resa
Genua Reseguide

Genua Reseguide

“Världens äldsta republik” antyder att stadens historia är mycket spännande. Men den blir också din efter att du varit här och deltagit i dess nöjen.

Genua är en hamnstad norra Italien, och har samma arkitektoniska kännetecken som så många andra italienska städer – den underbara arkitektoniska stil som gör att du undrar varför de valde att vidareutveckla vissa byggmetoder.
Men den den har något mer, för även om många andra italienska städer är kända för liknande stil, är Genua unikt genom sin medeltida arkitektur.
Men Genua är unikt på flera sätt.

Stadens befolkning är knappt en miljon och det är huvudstad i området Ligurien. Ur ett historiskt perspektiv har det varit mycket storhet relaterad till staden.

Res till Genua från Stockholm

Genua     nätter     Se mer
Genua     nätter     Se mer

Res till Genua från Göteborg

Genua     nätter     Se mer
Genua     nätter     Se mer

Res till Genua från Köpenhamn

Genua     nätter     Se mer
Genua     nätter     Se mer

Mer om Genua

Det var en av de mest kraftfulla republikerna under medeltiden och har också varit en del av Frankrike.

Kända namn
Det saknas inte berömda stadsbor, Columbus, amiral Andrea Doria, Giuseppe Mazzini och arkitekten Renzo Piano är några av Genuas barn.
Av intresse är Palazzo Ducale, piren Porto Antico, Pale på Via Garibaldi, akvariet, katedralen Cattedrale di San Lorenzo.
Dessutom finns det flera museer och parker där du kan spendera tid.
Genua är också en hamnstad och mycket av livet här kretsar kring just havet. Man hittar en härlig utsikt över havet från hamnområdet. Ett annat måste är att besöka Piazza de Ferrari och njuta av arkitekturen runt, och livet här.

Genua är också en universitetsstad vilket gör stadsbilden färgrik, spännande och levande.