Sök resa
Florens Reseguide

Florens Reseguide

Regionhuvudstaden i idylliska Toscana med ett namn som kommer av ordet blomstra. Hundratals konstnärer som har målat in sig i världshistorien och kulinariska upplevelser som tar dig platser du inte varit innan. Det är självklart att Florens är värt ett besök.

Staden kallas också medeltida Aten och grundades som en romersk militär bastion omkring 100 år e.Kr.

Men Florens, vackra Florens, kommer alltid att förknippas med sitt bildsköna landskap och unika ljus. Renässans och humanism är starkt förknippade med resmålet, och i ett konsthistoriskt perspektiv kommer Florens alltid att stå som den plats där grekernas konstideal upptäcktes.Inte bara det, det var också här Dante skrev sin Divina commedia och Machiavelli skrev Fursten.

Res till Florens från Stockholm

Florens     nätter     Se mer
Florens     nätter     Se mer

Res till Florens från Göteborg

Florens     nätter     Se mer
Florens     nätter     Se mer

Res till Florens från Köpenhamn

Florens     nätter     Se mer
Florens     nätter     Se mer

Mer om Florens

År 1982 upptogs staden på UNESCO:s världsarvslista. Det gör lyckligtvis att de romantiska gatorna, torgen och de många broarna kommer att bevaras för senare generationer.

När du är här ska du bege dig till Uffizi-gallerierna. Museet anses vara ett av de bästa i konstmuseerna i världen, och har verk av Raphael, Michelangelo och Da Vinci, för att nämna några.

Men också otaliga arkitekter har besökt och satt sin prägel på staden. Och det kryllar av historiska kyrkor, byggnader och arkader som utvecklats under en period på cirka tusen år. Bland de mest spektakulära kan vi nämna Ponte Vecchio. En bro byggdes 1345 så att man kunde gå torrskodd över floden Arno. Den imponerande överbyggnaden byggdes på 1560-talet, och framstår mer som en byggnad än en bro.

Palazzo Vecchio och Santa Maria-katedralens kupol är också väl värda att se på nära håll. Med andra ord en plats där man vandrar runt i historien, ett resmål att beskåda och njuta av, en plats att dra till sig intryck och skapa minnen och inspiration. Det är inte konstigt att det är en av Europas mest populära destinationer.

Det är också lätt att ta en utflykt till andra säregna områden i närheten. Det är trots allt Toscana vi talar om. Njut gott vin, ost och mat också.