Sök resa
Elche Reseguide

Elche Reseguide

En plats där den fascinerande antika historien lever lyckligt tillsammans med alla sevärdheter och bekvämligheter på en modern turistort, Elche är det perfekta resmålet för alla som vill kombinera en bit kultur och sightseeing med sin strandsemester.

Dess historiska monument, naturliga underverk och fascinerande museer är perfekta komplement till dess kosmopolitiska centrum och vita sandstränder.

Upptäck Elche

Elche har en fascinerande historia och många av dess gamla byggnader står fortfarande i dag. Besök den imponerande Calahorra-fästningen, som började byggas på 1200-talet, gå på den moriska stadsmuren, eller besök det arkeologiska museet i det stora Alcaser de la Senyoria. Det gotiska rådhuset är också ett måste för de som är intresserade av historia, likaså den förtrollande Basilica de Santa Maria, där det berömda “Elche Mystery Play” genomförs varje år. Det finns ingen brist på naturliga skönhet i Elche heller, staden åtnjuter ett läge i hjärtat av en stor palmplantage, som är på UNESCO:s världsarvslista.

Till Elche från Stockholm

Elche     nätter     Se mer
Elche     nätter     Se mer

TIll Elche från Göteborg

Elche     nätter     Se mer
Elche     nätter     Se mer

Till Elche från Köpenhamn

Elche     nätter     Se mer
Elche     nätter     Se mer

Mer om Elche

Stränder i Elche

Solsemestrar är minnesvärda också, med över nio kilometer vita sandstränder som erbjuder allt från vattensporter och familjkul till tysta, orörda platserna för en skön simtur. När solen går ner kommer lokala restauranger och barer locka dig med en mängd läckra rätter, från traditionella lokala rätter som “Arroz con costra” – knaprigt ris – till mer internationella rätter.

Allt denna historia, kultur och natur – för att inte tala om det härliga vädret som ger varma sommardagar och vacker vintersol.