Sök resa
El Vendrell Reseguide

El Vendrell Reseguide

Doftande vingårdar och gömda grottor i konstrast till fascinerande 1800-talsarkitektur och åldrade kyrkor, El Vendrell öppnar dina ögon för både en värld av naturlig dragningskraft och kulturlöften.

Längs kustregionen Costa Dorada ligger resmålet och du blir föga förvånad över de vidsträckta stränderna som kantar kusten även om det finns mycket mer att erbjuda bland de kompakta gatorna och vindlande gångarna i staden. Gå in i staden med en entusiasm för upptäckter och du kommer att bli väl belönad för ditt förtroende i stadens blyga betydelse, för historiskt sett är El Vendrell en lockande plats för antika föremål, kultur och naturligtvis, Spaniens ständigt närvarande solsken.

Resa Stockholm – El Vendrell

El Vendrell     nätter     Se mer
El Vendrell     nätter     Se mer

Resa Göteborg – El Vendrell

El Vendrell     nätter     Se mer
El Vendrell     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn

El Vendrell     nätter     Se mer
El Vendrell     nätter     Se mer

Mer om El Vendrell

En badort med så mycket mer

Bland gatorna och mot stranden kan du hoppas på att hitta ett museum eller två under din semester i El Vendrell, det mest framträdande av dessa är kanske Pau Casals Museum som dokumenterar livet till de berömda cellisten Pau Casals, hans musik spelas i hela museet och lämnar många besökare berörda av hans intrikata arbete. En annan spännande resa ligger i form av det arkeologiska museet som transporterar dig tillbaka till romartiden med sitt breda utbud av antika smycken och utställningar.

Bortsett från historia och kultur kan en semester i El Vendrell erbjuda lika attraktiva aktiviteter för strandälskare med sin närhet till stränderna i Costa Dorada. Sant Salvador, strax söder om staden, kommer att förse dig med sjöfartsaktiviteter, medan aktivitet i Barcelonas fängslande nattliv kan vara en underhållande utflykt för dem som vill vara mer aktiva på kvällarna – strandklubbar och barer är den främsta attraktionen för nattugglor som villl släppa loss.