Sök resa
El Gouna Reseguide

El Gouna Reseguide

Tidigare var denna vackra egyptiska stad känd som Kairoelitens lekplats men i dessa dagar är det turister från hela världen som tagit över lekplatsen vid Röda havet. Är du en av dem som tycker om vattensporter, stränder, helt enkelt behagliga roligheter, eller en ny näsa, är detta platsen.

Idag kallas El Gouna för Egyptens Venedig och det är inte helt olikt där kanalerna kryper genom centrum och bidrar till att skapa en lugn och behaglig atmosfär. Blå laguner och arkitektritade hus bidrar också till att skapa intryck här. Men staden är ingalunda lika historisk. El Gouna är faktiskt född så sent som 1990 och erbjuder lyxig upplevelse till ett relativt rimligt pris, snarare än historiska sevärdheter och nöjen.

Många av hotellen har spa, restauranger serverar allt du kan tänka dig och havet är behagligt varmt. Den vita sanden omfamnar dig mjukt och ger en perfekt miljö för långa dagar i solen, som skiner de flesta dagarna på året. Den är relativt tyst och ren – och snygg, på flera sätt.

Till El Gouna från Stockholm

El Gouna     nätter     Se mer
El Gouna     nätter     Se mer

Till El Gouna från Göteborg

El Gouna     nätter     Se mer
El Gouna     nätter     Se mer

Till El Gouna från Köpenhamn

El Gouna     nätter     Se mer
El Gouna     nätter     Se mer

Mer om El Gouna

 

KOSMETISKT
El Gouna är i själva verket också känt för sina privata sjukhus, som erbjuder olika kosmetiska operationer. Så vill du kombinera din semester med nya bröst eller mindre mage har du kommit rätt.

Men lyckligtvis har de också attraktioner för de som inte vill ändra sin visuella identitet, eller inte finner det frestande att bandagera sig, oavsett hur lyxig väntetiden kan tyckas.

Är du golfare kan du njuta av en 18-hålsbana i vackra omgivningar, om du är en spelare kan City Casino vara precis vad du behöver. Dessutom finns barer, trottoarkaféer, restauranger och butiker, där du kan shoppa minnesvärda föremål såsom guld eller kläder.

UTFLYKTER

Dessutom är El Gouna också en utmärkt plats för utflykter till andra delar av Egypten. Man kan uppleva pyramiderna och andra sevärdheter från Egyptens storhetstid i Giza, Kairo eller Luxor, ökensafari och Hurghada, och sedan dra sig tillbaka till de lugna omgivningar igen.

TRANSPORT

Många operatörer erbjuder turer hit och flyg från Skandinavien är cirka 5-6 timmar. Man landar i grannstaden Hurgada som ligger cirka 25 km från El Gouna och transporteras därifrån. Flygplatsen är känd för att vara ineffektivt och man riskerar köer ibland.

BOENDE

Många hotell har poppat upp, en del av dem är Arena Inn, Ocean View Hotel och Steigenberger Golf Resort. Charter kan vara ett smart tips.