Sök resa
Dresden Reseguide

Dresden Reseguide

Denna tyska pärla var tidigare känd som en av Europas vackraste städer men bombades brutalt under andra världskriget. Idag är Dresden igen på väg att bli en fantastiskt vacker stad.

På båda sidor om floden Elbe har Dresden har sträckt ut sig och floden har blivit en blickpunkt i stadsbilden och är integrerad i stadsutvecklingen på ett sätt som andra städer bara kan avundas och beundra. Staden är också mycket erkänd som en livlig plats för konst och kultur och det står många godsaker på menyn.

Frauenkirche bör besökas när du är här. Denna stora protestantiska kyrka har blivit en symbol för staden och dess kamp för att återuppbygga sig efter sitt turbulenta förflutna. Men lyckligtvis har också flera av stadens byggnader uppförts igen och staden har en fantastisk arkitektur, särskilt barockstil, blandad kultur och en touch av Östtyskland.

Till Dresden från Stockholm

Dresden     nätter     Se mer
Dresden     nätter     Se mer

Mer om Dresden

En vinnande kombination som tillsammans med Dresdens många andra läckerheter, de vänliga invånarna, ger en fantastisk vistelse. Längs floden Elbe finns flera bra kaféer och restauranger att njuta robusta och läckra tyska rätter eller bara fylla på med tysk öl, eller andra läskande drycker i stan som ligger precis vid den tjeckiska gränsen. Här går dagen snabbt från morgon till kväll och det är bara för att hitta tysken i sig och ha roligt.

Opera

Semper Opera är en av Tysklands mest kända byggnader och operorna, och dess historia, är mycket spännande. Efter bombningen 1945 placerades Dresden under DDR-regimen. En regim som tog sig tid och förståelse att faktiskt bygga upp flera av de historiska byggnader som förstördes under kriget. Så uppstod Semperoperan igen ur ruinerna.

Det finns inte många platser där mjölk står på sevärdhetslistan, men Dresden kan faktiskt skryta med en av världens finaste mjölkbutiker, Pfunds Molkerei och är verkligen värd ett besök. Det är också den hyllade restaurangen Sophie Keller, som ligger precis intill Elbes bredder.

Julemarknad

Liksom många andra tyska städer har Dresden egen julmarknad, och det är i sig en bra anledning att besöka den ärevördiga staden. Den beskrivs som Tysklands äldsta och har bodar fyllda med underbara varor av alla slag. Kombinerat med vacker julljusutsmyckning och en enorm julkaka på cirka 3000 kg som konsumeras den andra söndagen i advent är det en minnesvärd och glad fest.