Sök resa
Haag (den Haag) Reseguide

Haag (den Haag) Reseguide

Väldigt mycket Holland – Haag överraskar

De flesta som tänker “ska vi inte åka på en helgresa till Holland” hamnar i Amsterdam. Och inget fel med det, men Haag kan också fungera alldeles ypperligt. Det är ofta i städer man inte har ett förhållande till man upplever det oväntade – som det fascinerande Eschermuseet, alla små trevliga ölbarer och några av Hollands bästa restauranger för Rijstaffel som Chouwhound och Garoeda, som har serveret denna indonesiska rätt sedan 1949 i samma lokaler. Tag en natt eller två i Haag!

Världens rättsliga huvudstad

Sätet för det nederländska parlamentet och regeringen är en fascinerande stad, som man kan förvänta sig, men en resa till Haag kommer fortfarande att presentera överraskningar för besökare, även efter att du tror att du verkligen kommit in i identiteten på denna fantastiska holländska stad. Erkänd som domstolshuvudstaden i världen, de många internationella domstolarna som finns i staden ger en särskild identitet åt Haag men utöver denna framträdande egenskap kommer du att stöta på typisk charm och glans i den holländska staden.

Du kan bocka av många av dessa internationella domstolar under din resa, inklusive Internationella domstolen i det fenomenala Fredspalatset och Internationella brottsmålsdomstolen, men det är den vackra medeltida arkitekturen, de attraktiva shoppinggatorna, 11 km kust och vattendrag som är mer benägna att förtjusa dig under din semester i Haag, förutom trendiga atmosfär och enkel tillgång från städer som Rotterdam.

Holländsk Grandeur

Några av landets bästa museer ligger i Haag inklusive Escher Museum Haag med verk från grafikern med samma namn, det otroliga Mauritshuis som innehåller några av de mest kända verken från de gamla holländska mästarna, och det fantastiska Louwman Museum som anses vara bland de finaste bil-museerna i världen. För att absorbera en annan typ av landskap kan strosa runt den vackra Westbroekpark eller fördjupa sig i en bra bok mitt i lugnet i Haagse Bos park.

En av de finaste platserna att absorbera karaktären av staden under din resa till Haag är het Plein, stadens främsta torg. Torget kantas av stora och historiska regeringsbyggnader, förutom matställen och kaféer med massor av atmosfär. Om du är sugen på att absorbera ännu mer av landets kulturarv, kultur och storslagen arkitektur skall du ta en dagstur till huvudstaden Amsterdam.