Sök resa

Curacao Reseguide

En bit av Nederländerna långt ut i Karibiska havet. Curacau är en av öarna i Nederländska Antillerna och jämförbar med mer kända Aruba. Här är det strandlivet, trevliga kvällar och soliga dagar som kommer att gälla.

Curacao är den största och mest befolkade ön i de såkallade ABC-öarna, Aruba, Bonaire och Curaçao, och en del av Nederländska Antillerna. Här livet lugnt! Dykning och snorkling sker i exotiska och spännande vatten och ön är särskilt känd för detta.
Men det är inget dåligt ställe att vara landkrabba på heller. Sandstränderna är inbjudande och behagliga och om du inte vill vara under vatten kan du njuta av havet från ovan. Den azurblå havet är en fröjd för ögat.
Det finns också den typiska holländska arkitektur som präglar huvudstaden Willemstadt, där mer än hälften av befolkningen bor och där du antagligen kommer att bo också. De färgglada husen ligger sida vid sida är glädjespridare på nivå med de lyckliga invånarna. Har du turen att komma hit sex veckor före påsk kan du delta i öns karneval. Ett minne som inte försvinner i första taget!

Willemstadt står för övrigt på UNESCO:s berömda lista.

Till Curacao från Stockholm

Curacao     nätter     Se mer
Curacao     nätter     Se mer

Till Curacao från Göteborg

Curacao     nätter     Se mer
Curacao     nätter     Se mer

Till Curacao från Köpenhamn

Curacao     nätter     Se mer
Curacao     nätter     Se mer

Mer om Curacao

MATSLAV
Ett måste när du besöker Curacao och Willemstadt är att göra ett besök på slavmuseet. Här får du en inblick i ett mörkt förflutet.

Sedan kan du bege dig till en av de kaféer eller matställena och njuta av en av de många exotiska rätterna för att komma på bra humör igen. Och då är det nästan en självklarhet att njuta av ett litet glas Curacao! Den världsberömda appelsinlikören som naturligtvis har sitt ursprung här.

CHRISTOFFEL

Har du solat dig röd, badat dig uttråkad och ätit dig mätt kan det vara en bra idé att ta tillfället i akt att besöka Christoffel, en nationalpark som ligger strax utanför staden. Och är du först utanför staden bör du också uppleva en av de många plantager som präglar ön.
För de små, och egentligen för alla, kan det vara kul att tillbringa några dagar på Curacao akvarium och delfinakademi! Här kan du titta på luftakrobatik från våra nollbenta vänner.

Djuphavsfiske är också något man gärna gör här och en dag på havet i strålande väder är inte att förakta i något land!

TRANSPORT
Många leverantörer har paketresor hit men man kan också flyga på egen hand. Flygplatsen Curacao International Airport ligger strax utanför staden och man kommer lätt vidare med taxi.
Du kanske vill hyra en bil om du vill se ön på egen hand.

Den Willemstadt är bäst på två ben och det tar ca bara 30 minuter att promenera genom staden.

BOENDE

Vi kan nämna Kura Hulanda, Marriot Beach Resort & Emerald Casino och The Sea Aquarium Resort som några alternativ.