Sök resa
Cozumel Mexiko Reseguide

Cozumel Mexiko Reseguide

En rätt du ska smaka på i Cozumel

Ceviche är populärt i hela Sydamerika och Mellanamerika, och rätten kommer (säger chilenarna) från Chile. Tag räkor eller i princip vilken fisk som helst. Skölj ordentligt och lägg i en blandning av citronsaft och mjölk, lite salt och peppar. Ställ kallt i några timmar. Syran från citronen och bakterierna från mjölken kommer koka proteinerna i räkorna eller fisken i en kall process, vilket gör köttet fast och fantastiskt att äta – men samtidigt 100% färskt. Servera gärna med koriander, chili, kanske lite gurka. Himmelskt!

Fängslande Cozumel

Akvamarint vatten, blå himmel och vitkalkade stränder – en semester i Cozumel är en liten inblick i paradiset.

Om du letar efter att uppleva Mexikos naturliga skönhet, har du kommit till rätt ställe. Karibiskt solsken och en smak av det tillbakalutade livet på ön hör till ordningen för dagen på Mexikos största och mest populära ö. Detta resmål är berömt för sitt orörda landskap – vilket gör det till en idealisk plats att koppla av på stranden eller se det spektakulära utbudet av marint liv under ytan.

Kombinera en kosmopolitisk känsla med vackra moderna hotell och anläggningar, resor till Cozumel har länge varit populära – oavsett om du letar efter en romantisk smekmånad eller en äventyrssemester.

Strandfynd

En gnistrande ö som ligger på Mexikos karibiska kust, den största attraktionen på Cozumel, naturligtvis, är dess stränder. Den pittoreska och välkomnande byn Playa del Carmen erbjuder en perfekt blandning av soldränkt sand och lysande kultur. Doppa tårna i havet eller spendera dina eftermiddagar med att utforska de magnifika ruinerna av den gamla Maya-civilisationen – valet är ditt.

Resa Stockholm – Cozumel

Cozumel     nätter     Se mer
Cozumel     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Cozumel

Cozumel     nätter     Se mer
Cozumel     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Cozumel

Cozumel     nätter     Se mer
Cozumel     nätter     Se mer

Mer om Cozumel Mexiko

Se og göra i Cozumel

En resa till Cozumel erbjuder den perfekta destinationen för dykintresserade med massor av korallrev att utforska strax utanför kusten. Playa Corona och Playa Palancar är bäst för snorkling och dykning medan de större stränderna i Playa San Francisco och Playa Sol är idealiska för sol och bad. Mat, dryck och solstolar hittar man på de många strandklubbarna längs kusten.

Stränder

Det finns ett brett utbud av stränder i Cozumel, inklusive Playa Corona, som är en bra plats för snorkling, Playa Palancar är en mer avslappnad strand med en fantastisk fisk- och skaldjursrestaurang; och Playa Sol, som är mer organiserad och du måste betala en inträdesavgift, men i gengäld så finns zoo, butiker, handdukar och solstolar inkluderat detta pris.

Attraktioner

Du kan uppleva olika typer av stränder på semestern eftersom ön är lätt att ta sig runt. Det finns ett blomstrande marint livet i vattnet också vilket gör det perfekt för snorkling och dykning, plus att det finns några områden som är perfekta för vindsurfing.

Strandaktiviteter

Förutom att sola eller simma på stränderna i Cozumel är dykning och snorkling en populär aktivitet. Du kan också gå simma med delfiner och några av stränderna som Playa Sol har en djurpark och butiker och därmed en inträdesavgift.

Anläggningar vid havet

Hotel Occidental Allegro Cozumel ligger bara 5 minuter från Palancar Reef och är populärt hos dykentusiaster. Det finns två pooler samt en barnpool, en swim up bar och tre restauranger.

Saker att göra

Upptäck Cozumel genom att åka på djuphavsfiske och sand dollar-jakt. Sand dollars är små skaldjur som befolkar havsbottnen. Ta en båt till fastlandet och besök Playa del Carmen för lite souvenirer.

Festivaler

Festivalen El Cedral hålls i slutet av april eller i början av maj och festivalbesökare får uppleva rodeos, musik och festligheter, i hela fem dagar. Festivalen har pågått årligen i minst 150 år och är en stor del av Cozumels kultur.

Arkitektur

Cozumel är hem för ett antal gamla Maya-ruiner som är över 2000 år gamla. Många av ruinerna är fyrkantiga Oratorio-hyddor och den viktigaste av dessa är San Gervasios ruiner som innehåller templet för att hedra gudinnan Ix Chel, gudinna för förlossning och medicin.