Sök resa
Chicago Reseguide

Chicago Reseguide

Capone Capone, Capone – aldrig väl en så stygg man varit så stor hjälte som Chicagos infödde son och supergangster Al Capone. Men lyckligtvis behöver du inte oroa dig för gangsters eller förbudstid idag och kan fokusera på allt denna miljonstaden har att erbjuda.

Staden är den tredje största staden i USA, endast överträffad av New York och Los Angeles, och det ger dig väl en uppfattning om lite av vad du kommer att uppleva här – det vill säga de miljontals människor som går runt som i en myrstack, hur väl alla här har en roll i skapandet av staden som en levande plats oavsett om det promenadjoggar längs Lake Michigan, skatar i en av stadens många parker eller bara är en av nio miljoner människor på gatorna.

Sommartid vimlar det av festivaler och festligheter och Chicago har otaliga kulturella upplevelser inom teater och musik. Blues är ett måste i den stad där Blues Brothers kom till och det är något speciellt att njuta av denna musik i en av de mest amerikanska av amerikanska städer. Chicago är också känt för sin skyline som uppstått i kölvattnet av den stora stadsbranden som lade mer än hälften av staden i aska i slutet av 1800-talet, och inga andra amerikanska städer kan skryta med så många höga byggnader.

Till Chicago från Stockholm

Chicago     nätter     Se mer
Chicago     nätter     Se mer

Till Chicago från Göteborg

Chicago     nätter     Se mer
Chicago     nätter     Se mer

Till Chicago från Köpenhamn

Chicago     nätter     Se mer
Chicago     nätter     Se mer

Mer om Chicago

Gillar du höjder är Searstower en utmärkt höjdpunkt där den sträcker sig 443 meter upp i skyn och för de modiga är det möjligt att njuta av utsikten från toppen. Andra attraktioner du hittar är Art Institute of Chicago, Serpent safari med Baby – världens största orm, och Museum of Science and Industry.

Men staden har mer, så mycket mer och är ett lämpligt resmål för både familjer och ungdomar med alla sorters nivåer av äventyr.

LINCOLN

Den likaledes kände, men mycket mer erkände stadssonen Abraham Lincoln präglar fortfarande staden och i Lincoln Park stora möjligheter för avkoppling på en av de idylliska sjöarna innan du tar sats och kastar dig över “The Magnificent Mile”, som är smeknamnet på den mest trafikerade delen av huvudgatan Michigan Avenue, och den är väldigt magnificent.

Här är det shopping som är av största vikt och även om priserna på vissa ställen sträcker sig lika högt som den berömda Chicago skylinen är det möjligt att inte övertrassera ditt kort inemellan. Men urvalet är enorm och det bör sägas att de verkligen har gjort sitt bästa för att locka dig till att komma hem med en nästan tom plånbok och ett kreditkort som har flyttat sig under linjen för lyxvaror härlig utspridda i fönstren och med service glada butiksanställda , blir det till en inre kamp.

TRANSPORT

Chicago har hela fyra flygplatser men från Europa är det mest troligt att du landar på O’Hare International Airport. Kontrollera i god tid.

BOENDE

Du har många val i stan, och priserna är billigare än i, säg, New York. Ta reda på hur mycket pengar du vill spendera på boende, kolla så hotellen. Det finns också vandrarhem där du kan få boende för cirka 150 kr om du delar med flera, och cirka 300 kr för att bo ensam.