Sök resa
Chiang Mai Thailand Reseguide

Chiang Mai Thailand Reseguide

Huvudstaden i norr

Välkommen till norra Thailands mest betydelsefulla stad, som på trots av sin storlek känns överraskande lugn och avslappnad. Staden ligger i gröna omgivningar, och man kan se att staden har varit rik – under glansperioden för ungefär 500 år sedan byggde man nästan alla hus här av teakträ, som fraktades av starka arbetselefanter. Beundra de vackra templen, gå på äventyrsshopping på nattmarknaderna och kom lite närmare det riktiga Thailand.

Fängslande Chiang Mai

Tillbringa din tid med en rad olika aktiviteter eller utforska historiska ruiner, en semester i Chiang Mai är full av saker att göra och dessutom perfekt för att njuta av en imponerande inblick i Thailands fantastiska natur.

Templen i norra Thailand gläder historie- och kulturintresserade, medan de som vill fly in i en värld av avkoppling hittar stora möjligheter att göra det i Chiang Mai. Det är en livlig stad med ett antal resorts, hotell och spa som har plats för de som vill varva ner, känner du ett behov av att utforska finns tillräckligt många butiker, sevärdheter och marknader som passar även de mest energiska av resenärer.

Resa Stockholm – Chiang Mai

Chiang Mai     nätter     Se mer
Chiang Mai     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Chiang Mai

Chiang Mai     nätter     Se mer
Chiang Mai     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Chiang Mai

Chiang Mai     nätter     Se mer
Chiang Mai     nätter     Se mer

Mer om Chiang Mai (Thailand)

Thailändsk stadskultur

Det kommer att vara bland de många restauranger, unika sevärdheter och aktiviteter som du hittar dig själv djupt inbäddad i thailändsk kultur när du är på resa till Chiang Mai. Kulturella turer erbjuds alltid i hela staden och det finns få bättre sätt att garantera att du får se alla de utmärkande sevärdheter som gör staden annorlunda än andra du kommer att stöta på i Thailand. Däremot kan lite nymodigheter ibland ge en generös dos roligt om du funderar på att slappna av lite mer, Museum of World Insects and Natural Wonders är ett bra exempel på vad en familjeutflykt en dag i området kan erbjuda.

På andra håll hittar du tempel som mer anstår kulturen Chiang Mai är känt för. Wat Pha Lat och Wat Lok Molee representerar äkta thailändsk arkitektur samt en inblick i thailändska traditioner och seder. Resenärer kommer också att vara intresserade av att göra Chiang Mai till ett av stoppen på sin resa genom landet och omgivande områden. Det finns få bättre platser som levererar allt du letar efter innan du åker till Chiang Rai och sedan till antingen Laos eller Myanmar.