Sök resa
Cadiz Reseguide

Cadiz Reseguide

Kulturella Cádiz

Fördjupa dig i det historiska Spanien med semester i Cádiz. Denna lockande, antika stad består av spretiga gator, gamla majestätiska herrgårdar, pittoreska kyrkor och charmiga torg.

Såväl som en imponerande guldvälvd katedral har denna atmosfäriska destination i Andalusien tillräckligt mycket kultur för att hålla även de mest kräsna besökare glada. Runt varje hörn hittar du ett varierat utbud av influenser då varje epok har satt sin prägel på staden som den står idag. Den intressanta stadsbilden blickar ut över det azurblå vattnet i Atlanten som gränsar till stränder och ger dig chansen att njuta av en stadssemester och en badsemester på samma gång.

En strandstad

Njut av den traditionella spanska livsstilen med en vistelse i ett pittoreskt vitkalkat hus i hjärtat av stadens inre Cadiz-kvarter. Vakna med utsikt över stadens katedral och njut av att vara bara några steg från en varierad samling antik arkitektur.

Om du föredrar att din semester i Cadiz är fylld av besök till stranden skall du boka en vistelse på ett av stadens strandnära hotell som sträcker sig från utkanten av den gamla staden och som gränsar till den lugna Santa Maria del Mar stranden och den livliga La Victoria Beach. Här kan du njuta av lata dagar och sola på sandstranden och äta på strandbarerna, eller så kan du prova några av de många vattensporter som erbjuds.

Resa Stockholm – Cadiz

Cadiz     nätter     Se mer
Cadiz     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Cadiz

Cadiz     nätter     Se mer
Cadiz     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Cadiz

Cadiz     nätter     Se mer
Cadiz     nätter     Se mer

Mer om Cadiz

Gator fyllda med historia

Ofta kallas Cadiz den äldsta staden i Västeuropa, Cadiz är varje sightseeingälskares drömdestination. Du kan tillbringa din vistelse med att strosa runt i en labyrint av gator och gränder, titta på den historiska arkitekturen och upptäcka intressanta pärlor i Museum of Cadiz. De som söker avkoppling kan vandra till stranden som är kantad med solstolar och parasoller.

Avsluta dagen med ett besök på en av stadens skaldjursrestauranger som är berömda för några av de bästa skaldjuren i världen. Calle Zorrilla är fylld med gatumatstånd och tapasbarer men för terrassmåltider skall man besöka Calle de la Palma. Efter middagen kan du söka lite underhållning på en av stadens klubbar eller så kan du smutta på en cocktail på en avslappnad beach bar.

Staden har ett Medelhavsklimat med torra varma somrar och milda vintrar så att du kan njuta av lite solsken här under hela året. Resor till Cadiz är särskilt populära under sommarmånaderna när temperaturen kan stiga till runt 28C. Under vintern kan du förvänta dig temperaturer runt 13C, medan våren och hösten har ljumma dagar runt 18C.

Stränder

Cadiz erbjuder en lång sträcka av vacker kust, med flera stränder som passar en rad krav på en strandsemester. La Playa de la Victorias sand sträcker sig över tre kilometer och är en fin strand för familjer. För en mer isolerad plats är Playa de la Caleta som ligger i stadens historiska kvarter och har en intressant kulturhistoria. Playa de Santa Maria del Mar är en vacker liten strand med två bryggor och en stenig vik.

Attraktioner

Strandälskare kommer inte att bli besvikna på en semester i Cadiz där den vackra kusten tycks sträcka ut sig milvis. Du kan ta en promenad längs strandpromenaden som sträcker sig kilometervis längs havet och är kantad av butiker, restauranger, barer och kaféer. Du hittar också massor av strandbarer längs sandstranden.

Saker att göra

Stränderna i Cadiz bara ropar på att bli avslappnade på, särskilt när det gäller att arbeta på den perfekta solbrännan. Det varma havet är perfekt för paddling och simning, eller så kan du ta dig längre ut på havet med några av de vattensporter som erbjuds längs kusten. Välj bland aktiviteter som vindsurfing och kitesurfing, segling och dykning.