Sök resa
Cabarete Dominikanska Republiken Reseguide

Cabarete Dominikanska Republiken Reseguide

Billiga Cabarete

Populär bland vindsurfare och kitesurfare från hela världen, denna lilla by har en internationell känsla, en avslappnad atmosfär och ett rykte som något av en partystad.

Med sina vackra stränder, spännande vågor och vänliga publik, en resa till Cabarete handlar om att ta dig lite tid för att verkligen komma in i en känslan på ön.

Upptäck Cabaretes stränder

Även om den ofta kallas äventyrssporternas huvudstad i Dominikanska republiken erbjuder Cabarete mycket mer än bara surfing. Utforska den omgivande landsbygden och den fridfulla lagunen, rid på stranden i solnedgången eller ta en båttur för att leta efter knölvalar ut i bukten. Bortsett från kite och vindsurfing kan de som söker en adrenalinboost utöva canyoning, mountainbike och klättring medan det dramatiska Parque Nacional del Este – med sina kalkstensklippor, mangroveträsk och gamla grottmålningar – är en bra plats för en vandring.

En solsemester i Cabarete är populär bland spänningssökare och soldyrkare med Kite Beach och Bozo Beach som de mest populära sandstränder. För något lite mer avskilt kan du ta en tur ut till Playa Caleton, en nästan öde vit sandstrand med en lugn lagun. På kvällarna vaknar den unga publiken i Cabarete till liv och det finns gott om möjligheter att äta, dricka och dansa in på småtimmarna. Det finns många restauranger och kaféer att välja mellan som serverar läckra färska lokala rätter och du kan skölja ned dem med en Presidente eller mojito i en av Cabaretes många avslappnade strandbarer.

Resa Stockholm – Cabarete

Cabarete     nätter     Se mer
Cabarete     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Cabarete

Cabarete     nätter     Se mer
Cabarete     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Cabarete

Cabarete     nätter     Se mer
Cabarete     nätter     Se mer

Stränder

Det finns gott om fina stränder i Cabarete inklusive Kite Beach som den träffande heter då den är bra för vindsurfing. Bozo Beach är också populär bland kitesurfare men den är också en lugn och bra plats att koppla av på. Cabarete Bay är en bra plats för dykning och har sitt eget korallrev.

Attraktioner

Sandstränderna och det klara vattnet karakteriserar Cabarete och det finns ett utbud av strandbarer och restauranger vid havet. Många av hotellen har utsikt över stranden så att du lätt kan hitta boende med havsutsikt. Stränderna är också populära för vindsurfing och kitesurfing och många hotell erbjuder det.

Strandaktiviteter

Förutom sol och bad har Cabarete en mängd olika vattensporter. Du kan snorkla eller dyka i många vikar och observera korallrev eller så kan du rova kitesurfing som finns på de flesta hotell och på stranden.

I Närheten

Den närmaste större staden är Puerto Plata, som har en mängd olika restauranger och museer, och även en kopia av Rio de Janerios Kristusstaty. Den lilla semesterorten Sosua ligger också i närheten, det är en vacker stad med massor av stränder som lämpar sig bra för snorkling och dykning.

Attraktioner

Det finns några nationalparker i närheten av Cabarete inklusive Parque Nacional del Este som är en frodigt bördigt område med en avkopplande strand och korallrev. El Choco National Park är också populär bland semesterfirare och har många pittoreska grottor och källor förutom en mängd olika djur.

Saker att göra

Förutom snorkling och kitesurfing, som området är känt för, finns massor av andra extrema aktiviteter för att hålla dig road på din resa till Cabarete inklusive canyoning, mountainbike, klättring och grottutforskning. Det är alltid bäst att kolla med ditt hotell och se om de erbjuder några utflykter – många har specialerbjudanden med lokala företag.

Festivaler och evenemang

Området är populärt för vindsurfing och kitesurfing och varje år äger Cabarete Race Week rum i juni då du kommer att få se stränderna fyllda med kitesurfare och vindsurfare som tävlar om första platsen.