Sök resa
Bremen Reseguide

Bremen Reseguide

En metropol av dimensioner. Pulserande, vibrerande, musikalisk, historisk och fylld med nöjen. Bremen är en stad med många ansikten, aldrig vilande utan mycket, mycket levande.

Den över 1200 år gamla hansastaden ligger vid floden Weser och har cirka 600.000 invånare. Dess historia är viktig och färgstark. Den är också hem för de glada stadsmusikanterna från bröderna Grimm.
Det finns mycket att se i staden, och i synnerhet i arkitekturen. Något av det man bör se är rådhuset i Weser i renässansstil, Schnoor – den äldsta stadsdelen i stan, Bremen-katedralen och Roland-statyn på marknaden.
När du sett det kan det vara värt att slå in på den gröna vägen. Bremen är en stad med många parker och oaser för en paus. Här kan du bland annat uppleva Rhododendron park som har över 600 av dessa älskade blommor.

Men Bremen har mer.

Till Bremen från Stockhoolm

Bremen     nätter     Se mer
Bremen     nätter     Se mer

Till Bremen från Göteborg

Bremen     nätter     Se mer
Bremen     nätter     Se mer

Till Bremen från Köpenhamn

Bremen     nätter     Se mer
Bremen     nätter     Se mer

Mer om Bremen

KONST
Är du intresserad av kultur har du kommit till rätt ställe. Här vimlar det av kulturella nöjen oavsett om det är på en scen eller på väggar. Det är här du hittar konsthallen, ett av de mest betydelsefulla museerna och Neues Museum Weserburg, som är det största samtida i hela Tyskland.
Här hittar du också ett teaterfartyg med uppsättningar i verklig Bremenstil.

Tysklands största sambakarneval hittar du även i staden, och varje år i februari är det möjligt att verkligen skaka loss tillsammans med tusentals andra. Freimarkt är också en upplevelse och flera miljoner människor besöker varje år de många utställare som deltar i detta evenemang.

SHOPPING

Det är också möjligt att åka på en ren shoppingsemester, och det finns massor med butiker av alla slag oavsett om det är kläder, skor eller annat. Det har växt upp flera stora mode – och varuhus, finurliga butiker, korta avstånd och inte minst, bra erbjudanden.
Det finns också många restauranger och caféer för en paus i alla upplevelser och god mat som lätt laddar dina batterier. Och är du nu först i Tyskland, så måste du nästan smaka det gyllene guldet, öl.

Med andra ord är det många saker som gör att dagarna går fort i Bremen.