Sök resa
Benidorm Reseguide

Benidorm Reseguide

Benidorm ligger på Costa Blanca-kusten i Alicante-provinsen i Spanien, och har varit charterturisters himmel sedan 1950-talet då general Franco avskaffade bikiniförbudet. Idag är Benidorm en välkomnande ort med stränder, spansk kultur och engelska barer.

Med miljontals turister varje år, en skyline som liknar Manhattans och barer, restauranger, hotell och nattliv i överflöd, i kombination med soliga dagar, är det verkligen en magnet för solhungriga människor från hela världen.

Speciellt från England och Skandinavien går det skytteltrafik kontinuerligt med människor i alla åldrar som söker vitamin D och billigt kul i många former. Och är det det du letar efter kommer du inte bli besviken.

Här finner du en välbevarad gammal stad, med äkta spanjorer och spanska specialiteter i de många butikerna. Och som spansk på spanska resmål i allmänhet finns det också här marknader där man kan köpa olika minnesvärda föremål såsom kläder, skor och mattor. Varje onsdag och söndag är det marknad på det stora torget utanför Hotell Pueblo (norra sidan av staden), köpslående är inte bara tillåtet, utan förväntat.

Det finns också ett köpcentrum, La Marina, här en bit utanför själva staden. Här hittar man märkes- och designkläder till rimliga priser.

Blir du lite trött på Spanien kan du alltid bege dig till “Little Britain”, ett område i staden där det bågnar av engelska pubar, restauranger och människor och där man kan få serverat fish & chips och andra engelska läckerheter.

Resor till Benidorm från Stockholm

Benidorm     nätter     Se mer
Benidorm     nätter     Se mer

Resor till Benidorm från Göteborg

Benidorm     nätter     Se mer

Resor till Benidorm från Malmö

Benidorm     nätter     Se mer

Resor till Benidorm från Köpenhamn

Benidorm     nätter     Se mer

Lite mer om Benidorm

SEVÄRDHETER

Det är en ort för hela familjen eller ensamresande, oavsett ålder.Tog du med de små eller bara tycker om vattenrutschbanor, bör du ta dig till Aqualandia eller kanske uppleva marinbiologiska nöjen i Mundomar. Där kan man utforska undervattenslivet genom glasbottenbåtar.

Gillar du souvenirer ska du bege dig till det arabiska fortet Guadal från 700-talet som ligger en bit inåt landet. Men är du nu en gång i Benidorm bör du också tillbringa tid på en av de stora, men relativt överfyllda stränderna, vid poolen, och uppleva det turistiga nattlivet.Benidorm är den semesterort med flest gayklubbar i Costa Blanca området, vilket kan vara bra att veta oavsett orientering.
TRANSPORT
Alicante flygplats är närmast och det är regelbundna avgångar och ankomster till och från de flesta europeiska storstäder. Flygtiden är 3-5 timmar. Transport från flygplatsen gör man helst med buss, men taxi går också bra.
LOGI

Det kryllar av hotell, semesterlägenheter och resorts i alla former och prisklasser.