Sök resa
Beijing (Peking) Reseguide

Beijing (Peking) Reseguide

Den kinesiska huvudstaden Beijing formligen spricker av intryck och upplevelser. Himmelska fridens torg, det kejserliga palatset, den kinesiska muren, Ming-gravarna och den Förbjudna staden är bara en del av det du upplever i staden som suger dig tom för att sedan fylla upp dig igen och hur gamla kinesiska traditioner råder sida vid sida med modernismens Kina.

Den norra huvudstaden, som namnet ursprungligen betyder, har cirka 12 till 14 miljoner invånare, varav cirka åtta miljoner bor i centrum, vilket dagligen bidrar till att skapa de levande erfarenheter och intryck som kommer att driva dig, dränera dig, och fylla dig rätt upp igen. Bejing är en legendarisk stad, en stad som prisas i sånger, filmer och berättelser. Och som erbjuder så mycket oändligt spännande.

I över 700 år, och genom fem olika imperier, har staden varit huvudstad i den mytomspunna landet, men historien sträcker sig 3000 år tillbaka i tiden. Klimatet är varmt på sommaren och vintern är kall och kort.

Till Beijing från Stockholm

Beijing     nätter     Se mer
Beijing     nätter     Se mer

Till Beijing från Göteborg

Beijing     nätter     Se mer
Beijing     nätter     Se mer

Till Beijing från Köpenhamn

Beijing     nätter     Se mer
Beijing     nätter     Se mer

Mer om Beijing

Det finns härliga labyrinter med smala gränder kantade av tegelhus, där små butiker och den lokala befolkningen samverkar i det myllrande livet. Peking har även många kulturella läckerheter som teater, dockteater och fantastiska akrobatikföreställningar, som får dig att gapa och bräckliga knän pirra av ungdomlig lust.

En annan mycket speciell, udda estetiskt, udda, men ack så fantastisk upplevelse är Himmeltempelparken. Här skapar kineserna sina långa liv genom fysisk fostran som Taiji – som påminner om Kung Fu utan motstånd och i slow motion, trädmassage – gnugga ryggen mot en trädstam, orangutanggester – hänga i trädgrenar, samuraiträning – fäktning i slow motion, och är verkligen en plats att vidga sina vyer och erfarenheter.
SHOPPING
Shopping i Peking är en unik upplevelse med ett sortiment så brett att du kommer att ha riktiga problem med att välja. Både på gatan eller i något av de många köpcentrumen hittar du allt du kan önska dig vad gäller kläder, konst, hantverk och vad det nu kan vara, till ett billigt pris. Här är det också möjligt att gå på skattjakt på stora marknader, och resväskan(orna) är garanterade att fyllas. lägg tid på att stänga blixtlåsen ordentligt före avresan.
MAT

Det är lätt att hitta matställen och restauranger, och många rätter bör smakas och avnjutas när man är här. Pekinganka är självskrivet på listan, men även mongolisk hotpot, vilket är en form av fondue, bör testas. Men en sak som kan chocka många är att kinesisk mat hemifrån inte liknar det de serverar här.Här är det verkliga rätter, orörda av västerländskt inflytande.Peking är en smak av det riktiga Kina.