Sök resa
Bangkok Reseguide

Bangkok Reseguide

En vibrerande stad full av myter och mystik, farligt vacker, farlig på många sätt, och särdeles unik. Thailands huvudstad Bangkok är en nöjesstad på gott och ont.

Med cirka tio miljoner invånare är det en levande och pulserande stad som tar andan ur dig om du inte har varit här innan. Gatumat, föroreningar, huvudvägar i flera våningar, buller och värme utgör intrycken i de olika distrikt som utgör Bangkok. En komposition som skapar både förvirring och glädje.
Men många låter sig charmeras när de blir bekanta med staden och släpper då in de många nöjen som staden har att erbjuda, oavsett om det är mänsklig vänlighet eller thailändsk matlagning på sitt bästa.

Några av de mest utpräglade och besökta områdena är Chinatown, Bangrak och Bang Lamphu och de är värda att se när du är här.

SHOPPING
Bangkok är fullt av shoppingmöjligheter, oavsett om du letar efter onödiga krusiduller eller användbara varor såsom kläder och böcker.

Du kan köpa det mesta här, inklusive kattungar och tatueringar, om du vill det.

Till Bangkok från Stockholm

Bangkok     nätter     Se mer
Bangkok     nätter     Se mer

Till Bangkok från Göteborg

Bangkok     nätter     Se mer
Bangkok     nätter     Se mer

Till Bangkok från Köpenhamn

Bangkok     nätter     Se mer
Bangkok     nätter     Se mer

Mer om Bangkok

TRAFFICKING

Tyvärr har Bangkok blivit ett paradis för handel med människor. Flera stadsdelar är kända för sina red light districts och det är ingen hemlighet att människor från hela världen kommer hit för att tillfredsställa sina sexuella begär.

BARNVÄNLIGT

Men Bangkok har lyckligtvis så mycket mer att erbjuda och har upplevelser för hela familjen. För de små kan ett besök på Dusit Zoo eller Safari World vara en vinnare.

TRANSPORT

Många företag erbjuder resor till Bangkok och de har ett väl utvecklat transportsystem till och från flygplatsen. I staden är det skytrain, buss, taxi, tuktuk och dina egna två fötter som gäller.

BOENDE

Otaliga logialternativ för alla budgetar. Var medveten om att det kan vara klokt att spendera lite extra för att få ett hotell med en viss standard som simbassäng och luftkonditionering. Du kommer förmodligen att behöva det i värmen. Dessutom, ta reda på vad du vill bo nära.