Sök resa
Auckland Reseguide

Auckland Reseguide

Nya Zeelands största metropol frestar med sin unika kultur, pulserande liv, kiwifåglar, segelbåtar och vulkaner. Det är en resa i tid och rum som skapar glädje över globaliseringen.

Skyskrapor av alla storlekar präglar stadsbilden, särskilt i centrum, och med Sky Tower som det högsta av dem alla. Med sina 300 meter tornar det högre än de flesta och högst upp är det möjligt att äta på en roterande restaurang, eller kasta dig ut med ett bungee-rep fäst runt benet.

Men det finns mer, så mycket mer att uppleva i staden med omkring en miljon invånare. Naturupplevelserna står i kö, och Auckland Zoo är värt ett besök för människor i alla åldrar. Här är det bland annat möjligt att få en glimt av Nya Zeelands nationalfågel, kiwi.

Vill du ha djupare naturupplevelser myllrar det av unika områden strax utanför centrum. Många av kullarna i området är gamla vulkaniska koner och erbjuder en spännande miljö för vandring.

Till Auckland från Stockholm

Auckland     nätter     Se mer
Auckland     nätter     Se mer

Till Auckland från Göteborg

Auckland     nätter     Se mer
Auckland     nätter     Se mer

Mer om Auckland

Det sägs att staden liknar San Francisco i struktur, med många långa uppförsbackar och störtloppsbackar nedåt, men annars är den unik på sitt eget sätt.

I ett historiskt perspektiv är också Auckland och Nya Zeeland själva spännande och vill du veta mer om maorierna, ursprungsbefolkningen, är Auckland Museum, platsen att gå till. Auckland War Museum är också en intressant plats.

KLIMAT

November till april är de varmaste månaderna, men platsen kan besökas året runt. Det finns en hel del som pågår här, festivaler som Womad Festival i februari, eller Rally Nya Zeeland som äger rum i juli.Det är också ett paradis för seglare, och möjligheterna att se en regatta eller fler är överväldigande.

TRANSPORT

Inom staden finns det många taxialternativ, och de kör på taxameter. Man kan också helt enkelt ta sig runt med de lokala bussarna i staden.

BOENDE

Som i alla storstäder kryllar det av ställen att övernatta på. I Auckland kan du hitta campingplatser, stugor, hotell i alla prisklasser, motell, B & B, pensionat eller vandrarhem.