Sök resa
Aqaba Reseguide

Aqaba Reseguide

Äventyr i Aqaba

Jordaniens enda hamnstad i Aqabaviken, som öppnar ett litet fönster till underverken i Röda havet är en stad i utveckling och modernisering som ståtar med bra infrastruktur, anläggningar och bekvämligheter, som gör en semester i Aqaba både bekväm och spännande, och med massor av dykning, flera fornlämningar och en smittsam kultur kommer du aldrig vilja ta flyget hem.

Det är Röda havet som står för mycket av underhållningen och attraktionen under en resa till Aqaba, med fantastiska vattensportmöjligheter. Traditionellt samma stad som Israels Eilat – en annan toppen dykplats – du hittar många av samma attraktioner för dem som söker upplevelser, oavsett om det är under vågorna, på en hisnande öken turn, eller med en resa till den antika staden Petra.

Stockholm – Aqaba

Aqaba     nätter     Se mer
Aqaba     nätter     Se mer

Göteborg – Aqaba

Aqaba     nätter     Se mer
Aqaba     nätter     Se mer

Köpenhamn – Aqaba

Aqaba     nätter     Se mer
Aqaba     nätter     Se mer

Mer om Aqaba

Fornplatser och strandnjutningar

Jordanien är känt som ett land med en rik historia och kulturarv och som fortfarande ligger i framkant av landets identitet än idag. Det finns många saker att göra och se under en resa till Aqaba som gör att du kan gräva i identiteten, med otaliga fornlämningar runt om i hamnstaden. Se till att du inte missar Aqaba Fort, Aqaba-museet och den fantastiska romerska kyrkan från 300-talet – alla ger en bra inblick i historien och kulturen både i Aqaba och Jordanien som helhet.

Om du inte ser dig så mycket som en kulturgam så finns underbara stränder och vattensporter som kommer att hålla dig sysselsatt under din vistelse. Försök att boka ett av hotellen med utsikt över Röda havet, vilket ger enkel åtkomst från ditt rum till stranden. Det finns ett antal spännande strandklubbar och en vattenpark som kommer att tjäna semestrande familjer väl, och snorklingsmöjligheterna på South Beach kommer att hålla barn och föräldrar hänförda.