Sök resa
Analipsis Kreta Reseguide

Analipsis Kreta Reseguide

Resa till Analipsis

Den lilla traditionella staden Analipsis ligger cirka 24 kilometer från Heraklion och ett stenkast från hamnen i Hersonisos. Det har varit relativt opåverkad av turismen, och som sådan har den behållit en stark känsla av kultur. När man går ned dess gator, kommer du antagligen att passera några grekiska kvinnor som sitter med sitt handarbete och höra lokalbefolkningen ropa “Kalimera” – god morgon! Med sin vänliga atmosfär och närhet till havet är Analipsi en perfekt plats för en badsemester.

Sänk skuldrorna i Analipsis

Stranden i Analipsis sträcker sig över hela utkanten av staden men var försiktig på den västra sidan då den är lite stenig. Beger du dig till öster finns många bekväma sandiga vikar skyddade från vinden där vågorna lapar lättjefullt upp mot stranden. Om du fortsätter gå kommer du att stöta på de vackra stränderna i Kokkini Hani, Gouves och Anissaras. Efter en stund med solning och bad kan du promenera genom de smala gatorna upp till torget. När du går upp strandpromenaden finns det otaliga mysiga tavernor och restauranger som erbjuder en uppfriskande drink eller en utsökt måltid med utsikt ut över det kristallklara Egeiska havet.

Resa Stockholm – Analipsis

Analipsis     nätter     Se mer
Analipsis     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Analipsis

Analipsis     nätter     Se mer
Analipsis     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Analipsis

Analipsis     nätter     Se mer
Analipsis     nätter     Se mer

Mer om Analipsis Kreta

Aktiviteter runt Analipsis

Även om resmålet är mindre livligt än sina grannar finns fortfarande massor av saker att göra för att hålla alla nöjda, såsom ett besök på Aquaplus eller Star Beach äventyrsbad. Med sina olika kanor, rännor, tunnlar och pooler är det kul för hela familjen. Om du är på semester i Analipsis med en speciell person kan du ge dem en romantisk månskenskryssning runt reven i Hersonisos, på båtar som har glasbotten för fantastiska undervattensvyer. Hamnen i Hersonisos ligger bara 5 minuter bort och erbjuder ett aktivt nattliv där du kan dansa till gryningen på en av de många barerna och klubbarna. Allt som allt, staden Analipsis erbjuder en långsam och lugn vistelse för en oförglömlig semester i Grekland.

Om du planerar din nästa semester i solen behöver du inte leta efter något annat än en semester i Analipsis. Med billiga flyg och ett fantastiskt utbud av boenden kan du enkelt och snabbt koppla av i solen med en billig resa till Analipsis.