Sök resa
Ålborg (Aalborg) Reseguide

Ålborg (Aalborg) Reseguide

Kortsemester i Aalborg, Danmark

Aalborg är Danmarks fjärde största stad med en befolkning på cirka 120.000. Staden ligger i norra Danmark och huserar det världsberömda museet för nutida och modern konst som är avgudat av konstälskare och arkitekturentusiaster.

Du kan inte säga Danmark utan att tänka på öl och Aalborg lever verkligen upp till detta rykte. Aalborg Beerwalk är tillgänglig för gäster året runt och ger besökarna möjlighet att prova sex av Aalborgs finaste öl på olika pittoreska och charmiga pubar i hjärtat av staden. En tävling finns också där högsta vinsten är en VIP-rundtur i destilleriet där Aalborgs berömda snaps görs. Detta gör en resa till Aalborg fantastisk för ölälskare.

Att göra i Aalborg

Konstscenen i och runt Aalborg är fantastisk. Museum of Modern Art är ett mästerstycke i sig och huserar fantastiska exempel på målningar, skulpturer och blandade media med anor från 1900-talet fram till idag. Galleriet är mycket ljust och rymligt och reser man på kortsemester till Aalborg är det ett måste för alla kulturintresserade.

Resa Stockholm – Aalborg

Aalborg     nätter     Se mer
Aalborg     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Aalborg

Aalborg     nätter     Se mer
Aalborg     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Aalborg

Aalborg     nätter     Se mer
Aalborg     nätter     Se mer

Se och gjöra i Aalborg

I Aalborg hittar man också afrikanska lejon, giraffer, zebror och många andra exotiska djur på Aalborg Zoo. Det är som om en afrikansk by bokstavligen importerats till denna nordeuropeiska stad. Det investerades 5,5 miljoner euro och har varit en fullständig framgång vad gäller att transplantera denna del av Afrika, bland annat med ett 20 meters baobab träd och en skola som rymmer ett klassrum och åsnor som kompletterar de andra vilda djuren som lever i djurparken.

Besök Aalborg … och Köpenhamn

Köpenhamn, Danmarks huvudstad, ligger bara en kort flygresa från Aalborg. Inom 50 minuter kan du ha lämnat Aalborg för shopping av kända varumärken som Gucci eller Louis Vuitton. Köpenhamn kallas ofta “Nordens Paris” på grund av sitt mode och också rika kombination av kultur och shopping. En stadssemester i Aalborg ger dig en perfekt utgångspunkt för att nå många delar av Danmark från en plats.

Aalborg har många olika turistattraktioner som gör en kortsemster i regionen till ett utmärkt val om du vill ha en semester någonstans annorlunda i år. Med massor att se och göra är en stadsemester i Aalborg ett perfekt komplement till din semesterkalender i sommar.