Sök resa
Albena Reseguide

Albena Reseguide

Letar du efter sol, lugn och ro och sköna dagar, kan Albena i Bulgarien vara stället för dig. Albena har vuxit som destination, och det ligger många hotell nere vid den fina stranden och tempererade Svarta Havet

Stranden är ungefär 5-6 kilometer lång, den är över 100 meter bred, och i vattnet är det långgrunt och fina badtemperaturer hela sommaren. Längs strandpromenaden ligger restauranger, shopping och små kiosker där man kan köpa läckerheter som pannkakor och glass. Albena är bekvämt för alla, antingen du reser tillsammans med barn, med din bättre hälft eller som backpacker. Staden växte fram på sextiotalet, och njuter hög status bland gästerna som kommer från många delar av Europa.

Som på många andra orter i Bulgarien är det inte nattlivet som är det viktiga här, snarare åt andra hållet. Här är det dagarna tillsammans som räknas, och det finns alla förutsättningar för att komma hem med glada minnen, exempelvis som att bli fotograferad i renässans-kostym eller genom att kasta sig ut i sport-aktiviteter, kanske ut på havet på vattenskidor eller på annat sätt bli dragen av en motor. Ett annat motordrivet minne är att åka med stadens minitåg på sightseeing genom staden.

 

Res till Albena från Stockholm

Albena     nätter     Se mer
Albena     nätter     Se mer

Res till Albena från Göteborg

Albena     nätter     Se mer
Albena     nätter     Se mer

Res till Albena från Malmö

Albena     nätter     Se mer
Albena     nätter     Se mer

Mere om Albena

LEVANDE MUSIK

Även om nattlivet inte är överväldigande, så finns det möjlighet att både äta, dricka och dansa under stjärnorna i Albena, ofta till levande musik. Om du vill dansa hela natten ska du bege dig till Golden Sands som ligger ungefär 14 kilometer borta.

BILLIGT

Albena känns billigt för oss med skandinaviska löner, så här kan man verkligen släppa loss och njuta av restaurangernas bästa erbjudanden utan att bli ruinerad.

KRIMINALITET

Kriminaliteten är låg, och det finns ganska mycket vakter i gatubilden och vid hotellen som ska se till att det förblir på det sättet.

TRANSPORT

Varna flygplats ligger ungefär 30 kilometer från Albena och transportmöjlighetena är bra till och från flygplatsen. Det är inte så mycket trafik i Albena så det bästa och mest behagliga är helt enkelt att promenera runt i staden. Om man vill komma lite utanför och titta kan man åka taxi eller hyra en bil.

ÖVERNATTNING

Du kan välja mellan massor av hotell, spahotell, enklare boende om du vill det, lägenhetshotell eller boende lite närmare Golden Sands om du önskar.