Sök resa
Agia Pelagia Reseguide

Agia Pelagia Reseguide

Upptäck en semester i Agia Pelagia

Agia Pelagia ligger 20 km väster om Heraklion vid riksvägen mot Rethymnon. Området runt runt Agia Pelagia-viken håller på att bli en populär semesterdestination med en fin, liten sandstrand mitt i stan där havet är lugnt även på blåsiga dagar. I utkanten av staden ligger den något större Lygatia-stranden. Du kan välja mellan bra hotell av hög klass eller enklare hotell och pensionat.

Agia Pelagia solsemester

Aktiviteter som erbjuds på plats inkluderar vattenskidor, vindsurfing och kanotpaddling. Runt viken finns ett stort antal tavernor och du kan också hitta underhållning på musikbarer och diskotek som är öppna under högsäsong.

Staden, som har cirka 1000 bofasta invånare, ligger där en grekisk antik stad låg. Det är inte klart vilken det var, men vissa tror att det var Apolonia, staden som förstördes av Kydonerne 171 f.Kr.

Agia Pelagia

    nätter     Se mer

Agia Pelagia

    nätter     Se mer

Upptäck Agia Pelagia

En resa till Agia Pelagia är perfekt för dig som vill ha mer än bara en strandsemester på Kreta. Det finns många områden som omger denna vackra destination som du vill utforska, så varför inte hyra en bil och följa kusten för att hitta den perfekta avskilda viken på semestern. Anläggningen erbjuder ett antal bekvämligheter och butiker i området, vilket är idealiskt för dig på familjesemester; Varför inte ta en buss till Heraklion och ta med barnen till Heraklions museum eller gå i butikerna för lite shopping.

För en stor kulturell upplevelse skall man besöka det vackra klostret Savathiana eller ta en tur till Knossos där du kan se det gamla minoiska palatset. Eller om du söker den perfekta dagen ute med familjen skall du åka till Watercity, en av de största vattenparkerna i Europa och som erbjuder ett antal stora rännor, vattenspel och skoj för hela familjen. I slutet av en lång dag skall du gå ned till en av tavernorna för en kväll med traditionell grekisk mat i en avkopplande och romantisk miljö. Vad mer kan man begära på sin resa till Agia Pelagia?