Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Zanzibar

Topp » Tanzania » Zanzibar
Klikk på bildet for å se neste
  Zanzibar bjuder på kristallklart vatten och kritvita stränder Nästa 
Zanzibar

- Exotisk idyll där tiden står stilla


Zanzibar är en ö-grupp utanför Tanzania , som består av de två större öarna, Zanzibar och Pemba Island och flera andra mindre öar. Zanzibar (Unguja) är den mest populära destinationen och där finns många vackra stränder och fina hotell.

Både portugiser, britter och araber har besökt Zanzibar genom tiderna, och detta har bidragit till en färgglad prägling till kultur och historia. Zanzibar har varit en självständig republik sedan 1964 då man gick samman med Tanganyika och blev till landet Tanzania . Ö-gruppen lever främst av turism och export av kryddor.

Låga priser, utsökta skaldjur, vackra stränder och exotisk atmosfär lockar resenärer året om. Zanzibar ligger vid ekvatorn och klimatet är tropiskt. Ön kan besökas under hela året. Stone Town ligger i huvudstaden och är med på UNESCO: s världsarvslista, väl värt ett besök!

Tips på aktiviteter du kan göra på Zanzibar:

* Besök Stone Town / Stone town som ligger i huvudstaden. Kom ihåg din kamera!
* Res till kryddplantagen. Använd alla dina sinnen och fynda lokala kryddor både för dig själv och som presenter för de där hemma.

Zanzibar bjuder på kristallklart vatten och kritvita stränder En av flera restauranger som ligger vid stranden Museumet i Stone Town är värt ett besök En av många exotiska stränder på Zanzibar
The Old Fort i Stone Town står som en symbol för Zanzibars historia Zanzibars röda kolobus är en speciell apart som finns på ön Kryddor är en mycket viktig handelsvara på Zanzibar En dhow-båt seglar i solnedgången
Paradiset Zanzibar Färgglada sjöstjärnor på stranden