Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Lesvos

Topp » Grekland » Lesvos

Lesvos
Lesvos är Greklands största och frodigaste ö, med olivlundar och väldoftande pinjeskog. Lesvos kanske är mest känt för sin ouzo och sin fina olivolja. Här är det genuint grekiskt med gästvänlighet, vacker landsbygd och trevliga familjedrivna tavernor. Det finns badmöjligheter runt hela ön och det är klapperstensständer. Kart Lesvos

Agios Isidoros
Agios Isidoros är Lesvos längsta strand och en av de bästa i Grekland.
» Bilder från Agios Isidoros

Anaxos
Detta är en trevlig badort. Längs den kilometerlånga sandstranden finner du rikligt med tavernor och barer.
» Bilder från Anaxos

Eftalou
Eftalou ligger på norra Lesvos, ett par kilometer utanför staden Molyvos. I Eftalou ligger det flera lugna badvikar, och omgivningarna är pinjeklädda kullar. Här finns det ett begränsat utbud av restauranger barer och hotell.
» Bilder och karta från Eftalou

Molyvos
Molyvos är det största resmålet på Lesvos. Byn är mycket pittoresk och tilltalar besökare som är genuint intresserade av grekisk kultur. Själva byn består av stenhus som omringar fortet och vid kusten ligger en av de vackraste hamnarna i hela Grekland. Stranden har EUs 'blå flagg'.
» Bilder från Molyvos

Mytilini stad
Mytilini stad är 'huvudstaden' på Lesbos med 32000 invånare, här ligger öns viktigaste hamn. Här finner man en lång och livlig handelsgata med mängder av matställen och butiker.
» Bilder och karta från Mytilini stad

Petra
Petra är en lugn charmerande liten badort med fin lång sandstrand. Mitt i byn ligger en klippa med en kyrka på toppen.
» Bilder från Petra

Plomari
Detta är en mycket charmerande och typisk grekisk småstad med ca 4000 fastboende invånare. Staden ligger med sina trånga gränder och gator i en dalsänka upp från havet och med fantastisk utsikt över havet.
» Bilder från Plomari

Agios Isidoros | Anaxos | Eftalou | Molyvos | Mytilini stad | Petra | Plomari