Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Kos

Topp » Grekland » Kos

Kos
Kos är en grön och frodig ö med underbara stränder, god mat, vänliga människor och mysiga byar. Kos är kanske mest känt för sitt pulserande nattliv, men Kos har så mycket mer än barer och diskotek för partysugna. Mer än halva Kos är täckt av fantastiska sandstränder och ön har en intressant historia med mängder av minnesmärken från svunna tider. Kommunikationen på Kos är bra och det går bussar mellan de större byarna och Kos stad dagligen. Hyr man bil, moped eller cykel så är det lätt att ta sig runt och upptäcka egna stränder och byar, men det är viktigast att ta det lugnt i trafiken för den är mycket hektisk. På de större stränderna finns det flera olika vattensporter att välja mellan.

Hippocrates Airport, Kos ligger ca 25 km från Kos stad.

Kart Kos

Kardamena
Kardamena är en liten småstadsidyll och ligger långt från Kos stads diskodunk. Här är det mysiga tavernor, restauranger och barer utmed strandpromenaden. Nattlivet är lite lugnare.
» Bilder från Kardamena

Kefalos
Kefalos har den mest kända och den finaste stranden på Kos. På toppen av Kefalos kan du vandra genom små trånga gator, njuta av den fantastiska utsikten och äta god mat på en av de många restaurangerna.

Det är 45 km in till Kos by och det går bussar dit.
» Bilder och karta från Kefalos


Kos stad
Kos stad förknippas mest med ett livligt festande, som under högsäsong kan uppfattas som störande. Här är det dans och musik natten lång ända till solenuppgången. Det finns speciella bargator och mängder av diskotek. Dagarna tillbringar man på någon av öns många härliga sandstränder. I Kos stad ligger den välbesökta Lambi Beach med en lång fin sandstrand med många olika vattensporter. Från Kos stad är det dagliga bussförbindelser till andra byar på ön.
» Bilder från Kos stad

Lambi
Lambi ligger väster ut från Kos stad med härliga sandstränder. Lambi är lugnare och passar för de som vill ha näheten til Kos stad med dess nöjesutbud men vill bo lugnare. Lambi passar bra för barnfamiljer och par. I Lambi finns det flera tavernor och restauranger och många av dessa ligger direkt vid stranden så att man lätt kan ta en paus i sol & badandet.
» Bilder från Lambi

Marmari
Marmari ligger ca 13 km utanför Kos stad. Här råder ett lugnare tempo, fina sandstränder och kristallklart vatten. Det finns ett flertal trevliga restauranger, tavernor och barer.

Från flygplatsen är det ca 9 km till Marmari.
» Bilder från Marmari


Mastichari
Mastichari är en lugn och typiskt grekisk fiskeby med en av Kos vackraste stränder. Det finns många restauranger, caféer och butiker.
» Bilder och karta från Mastichari

Tigaki
Tigaki ligger ca 10 km västerut från Kos stad. Här ligger enligt många öns bästa strand, Tigiaki Beach. I Tigaki trivs barnfamiljer, stranden är långgrund och det finns ett mindre utbud av tavernor, resturanger och barer. Här råder lugn och avkoppling.
» Bilder från Tigaki

Kardamena | Kefalos | Kos stad | Lambi | Marmari | Mastichari | Tigaki