Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

USA

Topp » USA

USA
USA är stort och mäktigt och det är även avstånden. Där bor mer än 285 milj invånare. Det är därför ett klokt val att inte kombinera för många platser och stater på en och samma resa. På östkusten ligger bl.a New York och Florida. På västkusten ligger Kalifornien, San Francisco och Los Angeles. Vart du än väljer att resa så finns det ett enormt utbud av sevärdheter och platser att upptäcka och besöka, så ta god tid på dig!

Tänk på att det är stränga regler till USA, så kontrollera dina reshandlingar en extra gång, så att de är iordning.

Frommer's (EN)
Wikipedia (SE)

Yahoo Weather (EN)
Kart USA

New York
New York - "The Big Apple" - eller staden som aldrig sover, erbjuder ett överflöd av attraktioner, liv och rörelse, god mat, shower och musikaler, oändlig shopping, men också möjlighet att uppleva det lite mer sällsynta och udda.

Oavsett om du är natt- eller morgonmänniska, reser ensam, med din kära eller med familjen så finns det något i New York som gör att besöket blir minnesvärt.


» Läs mer om New York

Puerto Rico

Puerto Rico

Puerto Rico eller Associated Free State of Puerto Rico, är ett självständigt territorium till USA. Landet ligger i nordöstra Karibien, mellan Dominikanska republiken och Jungfruöarna. Puerto Rico är en populär turistdestination och den unika kulturen har influenser från en blandning av afrikanska, spanska, indianska och nordamerikanska källor.

Reseguide Puerto Rico

Språk

Spanska och engelska

Valuta

USD - Amerikansk dollar

Lokal tid

GMT - 5 timmar

Semester i Puerto Rico

Puerto Rico är rikt på historiska och arkeologiska platser varav många är kopplade till landets spanska påbrå. I städer såsom San Juan kan man beundra ett stort antal monument och offentliga byggnader med anor från 1500-talet. Några av de mer anmärkningsvärda av dem är San Juan-katedralen, fästningen El Morris och det vackra Dominikanska klostret. På andra håll är det möjligt att besöka Casa Blanca, en herrgård byggd för öns första guvernör.

Musik är en viktig del av kulturen i Puerto Rico och som landet självt innehåller den många olika influenser. Afrikanska rytmer kombineras med en spansk barockstil som skapar något helt nytt och originellt. Även maten i Puerto Rico badar i en uppsjö av idéer och skapar något som är på samma gång unikt och minnesvärt.

Landet har några fantastiska stränder och för många är de en av de största attraktionerna under en semester i Puerto Rico. Kilometer efter kilometer med idyllisk kust erbjuder ett stort urval stränder med gott om utrymme för att sola eller simma i det kristallklara vattnet. Föga förvånande är vattensporter också ett populärt tidsfördriv på ön. Vattenskoter, skärmflygning, kitesurfing, vindsurfing etc. allt du kan tänka dig erbjuds på stränderna i Puerto Rico. Dykning i synnerhet är väldigt populärt då kombinationen av rena, orörda vatten och magnifika rev ger fantastiska förutsättningar för sporten.

Billiga Resor till Puerto Rico

Det är mycket svårt att jämföra en semester i Puerto Rico med någon annan destination på planeten. En unik blandning av kulturer i kombination med ett fantastiskt sceneri gör det till ett land som inget annat. Att se är att tro och när du bokar din semester till Puerto Rico genom solfaktor.se (lenke til solfaktor Puerto Rico) kommer du att uppleva ditt livs resa, och oslagbart prisvärd dessutom.


» Läs mer om Puerto Rico

Florida
Florida eller "The Sunshine state" bjuder på stor variation. Här blandas olika sorters människor, allt från rullskridskoåkare till skådespelare. Upplevelserna och platserna är många som mixas med äkta storstadsatmosfär, modern kultur, storslagen natur och många härliga stränder. Det är enkelt att hyra bil och köra runt på egen hand. Det är ett bra sätt att lära känna Florida, och allt som denna cocktail har att erbjuda.

Miami eller Miami Beach har en trivsam stämning med stor livsglädje. Fort Lauderdale kallas ofta för Amerikas Venedig och har en mer avslappnad atmosfär. Orlando är kanske mest känt för alla mäktiga nöjesparker, den ena är mer imponerande än den andra, och är givetvis ett paradis för alla åldrar.

Under september och oktober kan det förekomma stormbyar, så välj gärna att resa till Florida en annan tid på året.


» Läs mer om Florida

New York | Puerto Rico | Florida