Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Ungern

Topp » Ungern

Ungern
Ungern är ett spännande land och ett område av Europa som förtjänar vår uppmärksamhet. Huvudstaden Budapest är ett eldorado för alla med intresse för konst, kultur, arkitektoniska mästerverk och spännande historia. Läs mer om vad det Ungerska Turistkontoret i Norden rekommenderar.
Frommer's (EN)
Wikipedia (SE)
Hungary Tourism (EN)
Yahoo Weather (EN)
Kart UngernBudapest
Budapest är en vacker och spännande stad. Donau flyter bred och mäktig längs med vackra slott och historiska byggnader. Ett välfungerande nät av spårvagnar och tunnelbanor gör det lätt att ta sig runt i Budapest - en storstad med ca 2 milj invånare. Med "Budapestkortet" reser man fritt med spårvagn och tunnelbana, och man har rabatter på muséer etc.

Budapest är känt för sina kurbad. Vid foten av Gellérthöjden ligger det kända Gellért hotell och kurbad. Donau delar Budapest i två delar - Buda med slottet och Gellérrthöjden och Pest med parlamentet. Överallt finns det praktfulla kyrkor, mysiga restauranger, trottoarserveringar och spännande marknader. Stora shoppinggator- och centrer, där Vácigatan är den mest kända. Andra viktiga sevärdheter är nationalmuséet, nationalgalleriet och stadsoperan. Budapest är en stad man vill tillbaka till.

Buapest Ferihegy Airport-BUD, ligger ca 24 km från Budapest centrum.


» Läs mer om Budapest

Budapest