Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Marmaris-området

Topp » Turkiet » Marmaris-området

Marmaris-området
Städerna kring Marmarisbukten ligger mycket vackert vid den Egeiska kusten. De största orterna är Marmaris, Icmeler och Fethiye och de mindre orterna är Turunc och Kas. I Marmaris välkända småbåtshamn ligger båtar från hela världen, skärgården är mycket vacker och en båttur rekommenderas. Stränderna är varierande, det är fin- till grovkornig sand. Nöjeslivet är intensivt i Marmaris, och lugnare i Icmeler och Kas. Det finns gott om shopping i Marmaris och Icmeler.

Marmaris och städerna omkring är en bra utgångspunkt för utflykt på en eller två dagar till Pamukkale og Hieropolis.

Området erbjuder också några av de finaste stränderna i Turkiet. Utanför Fethiye ligger nummer ett Ölüdeniz stranden, och lite längre österut ligger den över tio km långa Patara stranden. Patara är en strand för äkta strandälskare. Stranden är också fridlyst för den sällsynta sköldpaddsarten Caretta lägger sina ägg här.

Kart Marmaris-områdetMarmaris
Marmaris ligger vid foten av Taurusbergen och har en vacker småbåtshamn med båtar från hela världen. Här finns allt från små fiske båter till stora skutor, och de vackra karaktäristiska Gületbåtarna. Längs strandpromenaden som sträcker sig ända till Icmeler ligger det mängder av restauranger, caféer och barer. Stranden i Marmaris är smal, och sanden är något grovkorning. I Icmeler finns det en bred långgrund sandstrand och man kan ta sig dit med de kända minibussarna, Dolmus, vilket är ett billigt och enkelt sätt att ta sig fram. I den äldre delen av Marmaris är gränderna smala och här finns det mängder av basarer med spännande shopping. Marmaris har något för alla.

Avståndet från flygplatsen är ca 100 km.


» Läs mer om Marmaris

Icmeler
Icmeler ligger ca 7 km från Marmaris, och det går en strandpromenad längs med stranden mellan orterna. Den trivsamma och vänliga stämningen i Icmeler gör att det har blivit många barnfamiljes favoritort. Stränderna är relativt långgrunda. och det är fin/grovkornig sand. Det går att hyra solstolar och parasoller på stranden, och det finns många olika vattenaktiviteter att välja mellan. Restaurngerna serverar allt från turkiska spicialiteter till det internationella köket.

Avsåndet från flygplatsen är ca 107 km.


» Läs mer om Icmeler

Kas
Med sina ca 5000 innevånare är Kas en trevlig och mysig liten fiskeby. Det finns inga bra stränder direkt i byn men Kas är en bra utgångspunkt för promenader till andra stränder, dykning och båtturer.
» Läs mer om Kas

Turunc
Turunc är en idyllisk liten landsby belägen på kusten mellan branta berg, ett par mil sydväst från Marmaris. Här finns små hotell och några trevliga restauranger. Sandstranden är ren och fin, ideell för barn och familjer. Här kan du även prova på olika typer av vattensports aktiviteter. Det finns bra buss kommunikation till Marmaris.
» Läs mer om Turunc

Fethiye
Bland Turkiets finaste badorter räknas Fethiye som ligger mellan Antalya och Marmaris. I hamnen i Fethiye finns det flera barer och tavernor, och härifrån kan man ta taxibåt till någon av de närliggande städerna, vill man inte ta taxibåt så går det ävan minibussar, sk Dolmus. I Fethies gamla stadskärna finns basarkvarteren med spännande butiker.

Det är fina stränder i Fethiye, men om man tar sig en bit utanför staden så finner man de finaste stränderna bl a Ölüdeniz stranden som är 2 km lång.

Avståndet från flygplatsen är ca 70 km.


» Läs mer om Fethiye

Patara
Patara passar lika bra för äkta strand-och soldyrkare som för den historieintresserade. Den 10 km långa stranden är lugn och vid solnedgångenman måste man besöka den, för det är då den fridlysta sköldpaddan Caretta carette lägger sina ägg här.

I Patara finns det flera ruinlämningar av en gammal by med sarkofager, en truimfbåge, teater, ett gammalt bad och ett tempel.

Den lyxiga havnbyn ligger idag 1-2 km in i landet. Patara ligger ca 30 km väster om Kas eller 70km öster om Fethiye.


» Läs mer om Patara

Marmaris | Icmeler | Kas | Turunc | Fethiye | Patara