Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Bodrum

Topp » Turkiet » Bodrum » Bodrum

Bodrum
Provinsen är uppkallad efter provinshuvudstaden Bodrum. Här bor ca 30,000 människor som främst livnär sig på fiske, båtbyggning, jordbruk, hantverk och den ständigt växande turism industrin.

Staden har både en gammal och ny del. Bara en kort promenad upp från hamnen hittar du mausoleet med Myndos-porten. Den gamla stadsprorten byggdes under kung Mausolus tid och här utspelades några av de blodigaste slagen under belägringen av Alexander den store. Bodrums fästning är en annan kulturell sevärdhet som idag är ett historiskt museum. Här finns också museet för undervattens arkeologi som blev korat till årets Europeiska museum 1995. Under sommarsäsongen hålls det konserter och evenemang på den gamla restaurerade amfiteatern. Ta chansen om du kan, du kommer få en minnesvärd upplevelse med en unik utsikt över staden.

Vägen från borgen ner till staden går genom trånga och smala gator. Här säljs det mesta och allt kan prutas på. Här kan du hitta alla typer av turkiskt hantverk, smycken, mattor, keramik med mera och detta är ett måste för dig som gillar att shoppa.

I kontrast till det historiska och kulturella så har Bodrum även ett hektiskt uteliv. Den östra delen av staden har en mängd barer och klubbar där du kan dansa och roa dig tills morgonen gryr.

Oavsett längden på din vistelse i Bodrum kommer du aldrig vara uttråkad. Här finns det något för alla och aktivitesutbudet är stort med bland annat windsurfing, dykning, segelturer och kulturella sevärdheter. Vid bussterminalen ligger det även ett turkiskt bad, en Hamam. Här kan du skämma bort dig själv och kroppen lite efter en lång dag med mycket aktivitet.