Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Tunisien

Topp » Tunisien

Tunisien
På norra delen av Afrika ligger Tunisien, här är det milslånga kritvita sandstränder och en härlig exotisk blandning av västerlandet och orienten. Tunisien är ett prisvärt resmål, här räcker reskassan lite längre, det är fortfarande förhållandevis billigt att leva här. Det finns ett intressant utbud av utflykter. De mest välkända turistorterna är Sousse, Hammamet, Monastir och ön Djerba.
Wikipedia (SE)
Yahoo Weather (EN)
Tourismtunisia.com (EN)
Kart Tunisien

Reisefilm - Tunis - Svensk

mat og fornøyelser - Tunis - Svensk


Hammamet
Hammamet är en arabisk småstad och en välutrustad turistort som ligger på halvön Cap Bon. Hammamet omges av långa breda stränder med finkornig sand och det långgrunda vattnet passar för barnfamiljer. På restaurangerna kan man välja mellan internationella rätter eller det populära orientaliska köket. I Hammamet finns Tunisiens största diskotek och i de södra delarna av staden är det ett fartfyllt nöjesliv. Avståndet till flygplatsen är ca 100 km.
» Bilder och karta från Hammamet

Sousse
Är Tunisiens tredje största turistort, här är det en härlig exotisk blandning av västerlandet och orienten, det blir en lite annorlunda atmosfär. Inne i centrala Sousse i den gamla stadsdelen ligger den arabiska medinan innanför murar. Här kan man botanisera, pruta och fynda i tunisiska specialiteter ex, mattor, silver, keramik. I Port el Kantaoui som ligger ca: 5 km utanför Sousse är stämningen mer internationell och här är allt inom bekvämt gångavstånd. Vid den vackra hamnen finns det flera caféer och restauranger, där man kan sitta och titta på båtarna. Här ligger även den välkända golfbanan med samma namn. Inne i Sousse finns det många barer och en del diskotek.
» Bilder och karta från Sousse

Monastir
I Monastir finns det ett nytt och ett gammalt centrum, det gamla mysiga centrumet med basarer och små butiker, och det nya med västerländska butiker och restauranger. I den lilla vackra marinan lägger båtar från hela världen till och här finns flera trevliga restauranger.

Monastirs stränder är långgrunda med finkornig sand och det finns flera vattensporter att välja mellan. Strax utanför Monastir ligger Magic Life Flamingo, en 18-håls golfbana.

Det är lätt att ta sig runt både inom och utom Monastir med tåg eller taxi, det är ca: 25 km till Sousse.


» Bilder och karta från Monastir

Djerba
Djerba är en vacker ö, med tusentals palmer, vackra sandstränder med kritvit sand, rent vatten och hotell byggda i en traditionell stil. Här är det barnvänligt med långgrunda stränder och en lugn avslappnad atmosfär vilket passar perfekt för lata dagar på stranden. Tröttnar man på att bara slappa så finns det olika former av aktiviteter och utflykter. En bro förbinder Djerba med fastlandet om man önskar göra en utflykt till Saharaöknen och känna på hettan eller för att rida på kameler och se hur berberfamiljerna lever.
» Bilder och karta från Djerba

Port el Kantaoui
I Port el Kantaoui som ligger ca: 5 km utanför Sousse är stämningen mer internationell och här är allt inom bekvämt gångavstånd. Vid den vackra hamnen finns det flera caféer och restauranger, där man kan sitta och titta på båtarna. Här ligger även den välkända golfbanan med samma namn.

De flesta av de större hotellen i Port el Kantaoui har ett stort och varierat nöjesutbud med nattklubbar och diskotek.


» Bilder från Port el Kantaoui

Hammamet | Sousse | Monastir | Djerba | Port el Kantaoui