Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Krabi

Topp » Thailand » Södra Thailand » Krabi

Krabi

- Sagolika stränder bland höga kalkstensklippor i Krabi

Krabi är populärt eftersom det är porten till många av de vackraste destinationerna i södra Thailand . Flygplatsen ligger 40 minuter öster om Ao Nang , en by som fungerar som hub i Krabi. På vägen kör du genom den sömniga fiskebyn Krabi som är det administrativa sätet i provinsen.

Krabi kännetecknas av kalkstenklippor som reser sig majestätiskt ur havet, omgiven av exotiska stränder. Många av de bilder som används i reklamkampanjer för Thailand är från detta område. På fastlandet hittar man populära turistmål som Ao Nang, Ao Railay och Klong Muang. Krabi Islands är ett antal exotiska öar som ligger strax utanför Krabi. Lika välkänt är förmodligen de palmkantade paradisöarna Koh Lanta och Koh Phi Phi. Dessa ligger bara några timmars båtfärd från Krabi.

Det är möjligt att flyga till Krabi och sedan resa på egen väg till Khao Lak (2 timmar) och Phuket (3 timmar). Det är dock vanligare att använda Phuket flygplats om man vill resa till dessa två destinationer.

Även om Krabi har haft en enorm utveckling under de senaste tio åren är det fortfarande billigare än grannen Phuket . Avslappnad atmosfär, bra infrastruktur och utmärkt service är andra skäl till varför många turister besöker Krabi. Det finns också goda möjligheter att få skräddarsydda kläder och gå matlagningskurser för att lära sig laga thailändsk mat.

Tips på aktiviteter att göra i Krabi:

* Klättring är mycket populärt under högsäsong, speciellt på Ao Railay
* Besök Khao Phanom Bencha National
* Hyr en kanot och besök någon av de otaliga grottorna i skärgården
* Dykning och snorkling är ett måste
* Kombinera ett stopp i Krabi med ett besök till Wat Tham Seua
* Lär dig laga thailändsk mat
* Gör en dagsutflykt till Krabi Islands , den mest spännande med lokal longtailbåt.
* Heldagsutflykt till Koh Phi Phi och den berömda Maya Beach beach

Kart Krabi

Koh Phi Phi

- Limestensklippor, vackra stränder och djupa regnskogar

Ett antal stora öar i Andamansjön utgör vad som kallas Phi Phi-öarna. Den mest kända är Koh Phi Phi Don där även de flesta hotellen är belägna. Besökare som anländer till Phi Phi Don kommer med färja från Krabi (90 min) eller Phuket (120 min), men många hotell har snabbare, privata båtar (fråga oss). Det är lätt att luras av folkskarorna vid Ton Sai Bay där färjorna dockar, här är det aldrig tyst och ö-luffarna ger upphov till ett pulserande nattliv.

Koh Phi Phi Leh är en annan ö som är känd från inspelningen av "The Beach". Stranden som användes i filmen, Maya Beach, är minst sagt spektakulär och hamnar ofta på listor över världens bästa stränder. Dock skall man vara medveten om att tusentals turister flockas till denna strand, särskilt dagturister från Phuket och Krabi.

Även om Phi Phi har kritiserats för sin snabba utveckling, är sanningen att skärgården erbjuder några av de bästa upplevelserna i Thailand . Uppbyggnaden efter tsunamin tog mer hänsyn till att skydda naturen och stränderna är fortfarande ljusa och vita med kristallklart vatten. Populära hotell är Phi Phi Island Village Beach Resort & Spa Holiday Inn Resort Phi Phi Island, Erawan Palms Resort Bay View Resort.

Tips på aktiviteter i Koh Phi Phi:
* Dykningen är en av de bästa i Thailand
* Besök Maya Bay Beach och legendariska Viking Cave Phi Phi Leh
* Utflykter till Bamboo Island och Yung Island
* Big Game-fiske
* Besök Ton Sai Bay med sitt stora utbud av restauranger och barer
* Segling
* Bara koppla av på de fantastiska stränderna i Phi Phi


» Läs mer om Koh Phi Phi

Klong Muang

Exklusiv lyx och avkoppling på stranden

Tjugo minuter väster om Ao Nang ligger attraktiva Klong Muang Beach (eller Klong Moung Beach) och Tup Kaek Beach. I detta fridfulla område hittar du en rad lyxiga, exklusiva hotell.

På grund av dess västliga läge vid Klong Muang har man här en fantastisk utsikt över solnedgången. Det finns några butiker och lokala restauranger i området, men många lyxhotell erbjuder mat av högsta kvalitet. I Klong Muang finns inte många barer eller nattklubbar, vill du ha lite mer liv så kan du enkelt ta dig till Ao Nang med taxi.

Flera av de bästa hotellen som är omnämnda på TripAdvisor ligger på Klong Muang Beach och Tup Kaek Beach. Anyavee Tubkaek Beach Resort och The Beach Boutique Resort är hotell som omnämns.


» Läs mer om Klong Muang

Koh Lanta

Spännande lokal kultur, familjevänliga hotell och avslappnad atmosfär

Ko Lanta eller Koh Lanta är den största av de femton öar som ligger i ö-paradiset Marina nationalpark. Koh Lanta består faktiskt av flera öar och Ko Lanta (Little Lanta) passerar man om man kommer med bil. Ko Lanta Yai (Big Lanta) är den överlägset mest populära.

Här bor cirka 20.000 människor och ön är multikulturell med en blandning av muslimer, buddister, thai-kineser och sjö-zigenare. Detta har präglat ön och det finns alltid någon högtid att fira. Fisket har varit och är fortfarande en viktig näring. Landskapet är enastående med berg upp till 500 meter höga, omgiven av regnskog, grottor och vita sandstränder.

Det är på den västra sidan av ön hittar du de bästa stränderna och de flesta hotellen. De mest populära stränderna såsom Klong Dao Beach (3 km lång) och Long Beach (4 km) har många hotell, men känns trots det aldrig fullpackat. Södra delen av ön är mycket mindre utvecklad och lockar främst de äventyrliga.

Ko Lanta är ett mycket familjevänligt resmål och många skandinaviska familjer lever här.

Det finns två sätt att ta sig tur och retur Krabi - Koh Lanta. Vanligast är att ta en minibuss som går med flera dagliga avgångar under hela året. Du bör räkna med cirka 3 timmar innan du är ute på ön. Det kan vara mycket köer vid de två färjor som tar resenärer ut till Ko Lanta. Från november till april, går det även båtar mellan Krabi och Ko Lanta Yai (2 timmar). Denna tur går inte från maj till oktober på grund av starka vindar och höga vågor. För mer info läs här länk

Tips på aktiviteter på Ko Lanta:
* Heldagsutflykt till öarna söder om Koh Lanta (Ko Kradan, Koh Hai och Koh Mook, Ko Cherkas)
* Utflykt till Koh Phi Phi (ca 70 min)
* Besöka Khao Mai Kaew grottorna mitt på ön
* Snorkling och dykning (några av de bästa i Thailand)
* Ridning med elefant i nationalparken
* Kajakpaddling
* Fiske (barracuda, svärdfisk, etc.)
* Besök en av de unika zigenarbyarna


» Läs mer om Koh Lanta

Ao Nang

Varierat boende, lättillgängligt och rimliga priser

Ao Nang är den mest berömda stranden i Krabi, endast 40 minuter från Krabis flygplats. Från att ha varit en lugn fiskeby, har Ao Nang vuxit till en välutvecklad turistort. Trots det finns backpacker kulturen kvar och det innebär att du kan hitta allt från billiga och enkla bungalows till mer trendiga hotell. Det finns något för alla helt enkelt.

Ao Nang har en lång strandpromenad med flera shoppinggator och ett stort urval av restauranger. Shopping är populärt och priserna här är billigare än i Phuket . Att hitta i Ao Nang är ganska lätt då det mesta ligger kring strandpromenaden. Stranden i själva Ao Nang är helt ok, men de flesta besökare tar en longtail båt till närliggande Ao Railay .

Rekommenderade hotell i Ao Nang är Krabi Thai Village Resort och Best Western Ban Ao Nang Resort.

Tips på aktiviteter i Ao Nang:
* Longtailbåt till Ao Railay med sina vackra stränder, kalkstensklippor och grottor
* Från Ao Railay (eller Ao Nang) längre ut till den närliggande Krabi Islands (extern länk)
* Båt ut till Koh Phi Phi (extern länk) eller Koh Lanta (extern länk)
* Bergsklättring i Ao Nang Bay (extern länk)
* Resa till Krabi
* Ta en matlagningskurs
* Besök en av Ao Nang många skräddare


» Läs mer om Ao Nang

Ao Railay

Litet, mysigt och vackra stränder

Önskar du en lugnare plats än Ao Nang är det mycket lätt att ta sig över till Railay Beach. Stränderna här är av betydligt bättre kvalitet än de som finns i Ao Nang .

Ao Railay är en isolerad halvö och du kommer hit med båt. Enklaste sättet är att ta en longtailbåt från Ao Nang till Ao Railay West Beach (15 min). Denna vackra sandstrand, omgiven av klippor och djungel, erbjuder många restauranger och avslappnad atmosfär. Eftersom stranden vetter mot väst kan du även njuta av fantastiska solnedgångar.

En tiominuters enkel promenad över halvön tar dig till Ao Railay East Beach. Stranden här är inte av samma kvalitet som på den västra delen och Ao Railay East är mest känt för sitt livliga nattliv under högsäsong. Det finns ett antal mindre hotell och pensionat till rimliga priser. Många väljer att bo på östra sidan av Ao Railay och ta en kort promenad till Ao Railay West eller Phranang Cave Beach.

Phranang Cave Beach ligger bara 10 minuters promenad från Ao Railay East och 15 minuter från Ao Railay West. På vägen kan du gå genom några vackra grottor i ett grönskande landskap med apor i träden vajande över dig. Stranden är av utmärkt kvalitet, men under högsäsong kan det vara ganska trångt. Det finns alltid båtar med besökare från Ao Nang och Krabi Islands .

Det finns flera övernattningsmöjligheter i Ao Railay. Många av de billigare och enklare bungalows ligger på Ao Railay East, medan Railay Resort Bhu Nga Thani Resort är populära hotell. På Ao Railay West är de lite mer exklusiva och där är Railay Bay Resort & Spa ett bra alternativ.

Tips på aktiviteter i Ao Railay:
* Bergsklättring på Phranang Cave Beach och Ao Railay East
* Hyr kajaker och utforska området
* Snorkling och dykning
* Djungelvandring (kolla Princess Lagoon!)
* Koppla av på stranden och läsa en bok
* Utflykter till Krabi Islands eller Ao nang


» Läs mer om Ao Railay

Krabi Islands

Spännande ö-äventyr och vita sandstränder

Strax utanför Krabi ligger ett antal exotiska öar som man inte bör missa. Flera av öarna skymtar vid horisonten från Ao Nang. De mest intressanta öarna är Poda Island, Chicken Island och Tub Island. Tillsammans med ett besök på Ao Railay är de en mycket populär utflykt från Ao Nang . Det kan besökas antingen med speedboat eller med de mer charmiga longtailbåtarna.

Poda Island ligger 25 minuter från Ao Nang och är en av de typiska öarna med palmer och kalkstensklippor. Ön har kanske den finaste stranden i hela Krabi och spännande korallrev för snorklare. Man finner både barer och restauranger på ön.

Chicken Island är ön med den distinkta klippformation som liknar huvudet på en kyckling. Det finns en härlig strand, restaurang och snorklingsmöjligheter. Vid lågvatten dyker sandbanker upp på ett fascinerande sätt och skapar en "bro" över till Tub Island. Observera att det kan finnas en hel del turister här under högsäsong.

Hong Island är något längre bort och är ofta en utflykt i sig. Den består av en serie kalkstensöar och några otroligt vackra stränder. För dem som bor i Klong Muang (Tubkaek Beach) är Hong Island inte mer än 20 minuter bort.


» Läs mer om Krabi Islands

Koh Phi Phi | Klong Muang | Koh Lanta | Ao Nang | Ao Railay | Krabi Islands