Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Tanzania

Topp » Tanzania

Tanzania

Exotiska Afrika när det är som bäst

Tanzania är det största landet i Östafrika, och gränsar till åtta länder på den afrikanska kontinenten. Tanzania har en rik och lång historia och i Olduvai-ravinen i Tanzania har man funnit kvarlämningar av våra äldsta företrädare till människan.

I Tanzania ligger några av de mest berömda nationalparkerna i världen, inklusive Serengeti , som är en mycket populär safaridestination. I den norra delen av landet ligger de majestätiska berget Kilimanjaro, som fungerar som en slags inkörsport till flera nationalparker. Strax utanför kusten ligger Zanzibar , en ö som associeras med vita sandstränder, azurblått vatten och svajande palmer. En paradisö helt enkelt!

Tanzania erbjuder det bästa av Afrika i ett och samma land, hisnande berg, vidsträckta savanner, orörda sandstränder och spännande kulturskatter!

Kart Tanzania

Serengeti

Serengeti - Safaridrömmen börjar här

Serengeti är en nationalpark i Tanzania , som ligger väster om Kilimanjaro, på gränsen till Kenya. Det är den äldsta nationalparken i landet och är med på UNESCOs världsarvslista. Miljö och hållbar utveckling är viktiga koncept här och ekoturism är en viktig del i regeringens strävan att bevara populationer av flora och fauna.

Parken är känd för den stora årliga gnumigrationen och det är också en utmärkt plats för att se "the big five", som tidigare ansågs vara de finaste jakttroféerna: lejon, elefant, noshörning, buffel och leopard. Dessutom kan man observera giraff, zebra, gepard, krokodil, hyena, babian, och över femtio andra stora däggdjur.

En typisk safari kan se ut som följande:

Dag 1: Ankomst Kilimanjaro och övernattning på hotell i den lilla landsbyn Arusha.
Dag 2: Tidig avresa mot Lake Manyara där en game drive på 3-4 timmar väntar. Övernattning i Lake Manyara.
Dag 3: Avresa efter frukost. Game drive på väg mot Serengeti. Övernattning i Serengeti.
Dag 4: Game drive hela dagen i Serengeti. Övernattning i Serengeti.
Dag 5: Tidig avresa mot Ngorongoro. Game drive i världens största krater. Övernattning i Ngorongoro.
Dag 6: Avresa efter frukost tillbaka till Arusha/Kilimanjaro.

Serengeti passar utmärkt att kombinera med en badsemester på Zanzibar .


» Bilder och karta från Serengeti

Zanzibar

- Exotisk idyll där tiden står stilla


Zanzibar är en ö-grupp utanför Tanzania , som består av de två större öarna, Zanzibar och Pemba Island och flera andra mindre öar. Zanzibar (Unguja) är den mest populära destinationen och där finns många vackra stränder och fina hotell.

Både portugiser, britter och araber har besökt Zanzibar genom tiderna, och detta har bidragit till en färgglad prägling till kultur och historia. Zanzibar har varit en självständig republik sedan 1964 då man gick samman med Tanganyika och blev till landet Tanzania . Ö-gruppen lever främst av turism och export av kryddor.

Låga priser, utsökta skaldjur, vackra stränder och exotisk atmosfär lockar resenärer året om. Zanzibar ligger vid ekvatorn och klimatet är tropiskt. Ön kan besökas under hela året. Stone Town ligger i huvudstaden och är med på UNESCO: s världsarvslista, väl värt ett besök!

Tips på aktiviteter du kan göra på Zanzibar:

* Besök Stone Town / Stone town som ligger i huvudstaden. Kom ihåg din kamera!
* Res till kryddplantagen. Använd alla dina sinnen och fynda lokala kryddor både för dig själv och som presenter för de där hemma.


» Bilder från Zanzibar

Serengeti | Zanzibar