Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Mallorca

Topp » Spanien » Mallorca

Mallorca
I många årtionden har Mallorca varit Europas och framförallt kanske Skandinavernas semesterparadis. Det kanske i huvudsak beror på de långa inbjudande sandstränderna, den goda maten, och det vackra landskapet med många områden som fortfarande är oförstörda, ett Mallorca att verkligen njuta av.

De två mest besökta bukterna är den södra Palmabukten och den nordliga Alcudiabukten. Mer än halva befolkningen bor i den livliga huvudstaden Palma de Mallorca som har en intressant historia, trevliga tapasbarer och bra shopping. Mallorca passar för alla, barnfamiljerna, pensionärerna, paren och de partysugna ungdomarna.

Under vårmånaderna är landskapet fantastiskt grönt och storslaget vackert med ett behagligt klimat, då passar det perfekt att cykla eller vandra. Hyr bil under din vistelse på Mallorca det ger så mycket mervärde åt din semester. Oavsett vilken tid på året du reser så har Mallorca något att erbjuda alla.

Palma Airport ligger ca 9 km utanför Palma Stad, och det går buss.

Kart Mallorca


MallorcaAlcudia
Alcudia är känt för sin milslånga finkorniga ljusa sandstrand med det mesta inom gångavstånd. Det finns flera olika aktiviteter, vattensporter av olika slag men även andra sportaktiviteter som tennis, go-cart och ridning. Detta är många barnfamiljers paradis, dels för att stranden är barnvänlig, den är lång och bred och det är långgrunt. De flesta av hotellen i Alcudia ligger inte långt från stranden och många av dem har underhållning flera kvällar i veckan. Men Alcudia är inte bara familjernas paradis utan det är många par som reser hit. Här finns det ett stort och bra utbud av barer och restauranger där man äter och dricker gott från det inhemska eller det internationella köket. I Alcudia finns det även ett par diskotek. Man bor bra på något av de välskötta hotellen eller lägenhetsalternativen. Varje tisdag och söndag arrangeras det markand i staden och det drar många turister, här säljs allt från krimskrams till grönsaker.

Avståndet från Palma flygplats till Alcudia är ca 55 km.


» Bilder och karta från Alcudia

Playa de Muro
Playa de Muro är namnet på den härliga stranden som ligger i Alcudiabukten, och som sträcker sig öster ut från Alcudia till Can Picafort. Avståndet mellan Alcudia och Can Picafort är ca 8 km. Från flygplatsen i Palma är det ca 63 km.
» Bilder och karta från Playa de Muro

Cala dor
Cala d´or är en mysig stilfull liten stad med en exklusiv hamn med många lyxyachter. Här finns det många små stränder och badvikar som lämpar sig för snorkling. Badvikarna är inte så långgrunda men vattnet är kristallklart och du kan välja mellan ett antal vattenaktiviteter. Det är mestadels låg bebyggelse av vitkalkade hus som skapar den speciella atmosfär som råder i Cala d´or. Det finns ett bra nöjesliv med barer och diskotek, i hamnen finner du ett utmärkt utbud av skaldjur- och fiskerestauranger.

Avståndet från flygplatsen är ca 60 km.


» Bilder och karta från Cala dor

Illetas
Illetas är exklusivt, och många av de stora arrangöreran har ännu inte upptäckt denna plats. Den branta kusten bryts av små fina sandstränder. Det är kort avstånd till Palma Stad, och det finns bra bussförbindelser. Illetas ligger ca 16 km från flygplatsen i Palma
» Bilder och karta från Illetas

Palma Nova Magaluf
Dessa två orter har på senare år växt samman och många kallar den ”Maganova”. Det ungdomliga nöjeslivet med hög puls präglar Palma Nova/Magaluf under högsäsongen juni-augusti. Dagarna tillbringas på de långa breda stränderna med ljus finkornig sand. Här kan man välja på så gott som alla tänkbara vattensporter. I och med att solen sänker sig så stiger pulsen och ljuset tänds på stadens alla uteställen. På för och eftersäsongen passar det även för barnfamiljer då det är betydligt lugnare. Mellan städerna går det en strandpromenad som är nyanlagd och den kantas av restauranger och kaféer.

Avståndet till flygplatsen i Palma är ca 25 km.


» Bilder och karta från Palma Nova Magaluf

Cala San Vincente
På den nordligaste delen av Mallorca ligger Cala San Vincente som är en av de minsta turist destinationerna på ön.

Fyra små stränder ligger avskilt mellan klippor längs kusten. Det rika marina livet lämpar sig speciellt för snorkling, så varför inte utforska livet under ytan?! I en av vikarna, Cala Molins, håller vindsurfings entusiasterna till.

Från Cala San Vincente kan du ge dig ut på upptäcksfärd till Formentor som är den nordligaste punkten på ön och består av dramatiska klippor och berg som sluttar brant mer i havet.

Bara 5 km från Cala San Vincente ligger den historiska staden Pollensa där kullerstensgator ger en traditionell och härlig atmosfär. Staden har anor från 1700-talet.

Cala San Vincente har ett fåtal barer, restauranger och butiker. Tempot är lugnt och för ett hektiskt nattliv får man bege sig någon annan stans.


» Bilder och karta från Cala San Vincente

Cala Vinas
Detta är stället för dig som vill njuta av semestern i lugn och ro. Cala Vinas lämpar sig även som utgångspunkt för den som vill bo centralt i en stillsam miljö men som även vill utforska andra delar av Mallorca . Bara en kilometer ner längs kusten ligger det livliga Magalluf och längst in i Palmabukten ligger storstaden Palma de Mallorca .

Cala Vinas ligger i en bokt som omringas av ett lågt klipplandskap. Här möter den vita sanden det kristallklara Medelhavet och gör denna plats perfekt för vattenaktiviteter.

Det finns ett gott utbud av aktiviteter i området så som temaparker för hela fmiljen och golfbanor med hög kvalitet.


» Bilder och karta från Cala Vinas

Santa Ponsa
En välkomnande och glad atmosfär möter dig i Santa Ponsa med ett rikt nöjesliv men som är lugnare än det i Palma Nova/Magaluf. De härliga vita stränderna finner du mitt i staden. Den internationella stämningen erbjuder många bra restauranger.

Här kan du fördriva dagarna på stranden med många olika aktiviteter. Du kan även ta dig en bit bort och dyka från härliga badklippor. Santa Ponsa är en utmärkt utgångsort för att ta sig runt och upptäcka sitt eget Mallorca, avståndet till Palma är bara 18 km och till grannstäderna Palma Nova med sitt rika nöjesutbud är det inte längre än 5 km. För den som är intresserad av golf så ligger Club de Golf de Santa Ponsa med sin 18-hålsbana i närheten.

Avståndet till flygplaten i Palma är ca 35 km.


» Bilder och karta från Santa Ponsa

Can Pastilla
Can Pastilla ligger öster om Palma stad på vägen mot Arenal, det är ca 15 minuters bilväg från Palma, och bara 5 minuter från flygplatsen. I Can Pastilla har man nära till det mesta, och är en bra utgångspunkt om man vill upptäcka Mallorca på egen hand. Längs den långa fina stranden går det en trevlig strandpromenad. På stranden kan man hyra solstolar och parasoller, och det är barnvänligt, med finkorning ljus sand. I Can Pastilla finns det många bra restauranger, och nattlivet har hög puls. På stranden och i området finns det många aktiviteter att välja mellan, ex. windsurfing, mountainbike, och det finns en 18-håls bana i närheten.

Can Pastilla ligger ca 6 km från flygplatsen.


» Bilder och karta från Can Pastilla

Cala Mesquida
I Cala Mesquida är det lugnt och vackert med gröna omgivningar. Vill man ha party så är det inte hit man ska åka för här är det så gott som noll i ”partyfaktor”. Den finkorniga ljusa sandstaranden erbjuder inte många aktiviteter men det finns vindsurfing och trampbåtar. Den närmsta större staden är Capdepera som ligger 5 km bort och efter ytterligare ett par kilometer kommer man till Cala Ratjada som är den största turistorten i området, hit går det bussar från Cala Mesquida. Hyrbil rekommenderas för att lätt kunna ta sig mellan orterna och de olika stränderna i området.
» Bilder och karta från Cala Mesquida

Sa Coma
Den östra kusten på Mallorca kallas för Llevante som betyder soluppgång. Längs kustlinjen ligger fantastiska små semesterorter. Mellan Sa Coma och S´illot sträcker det sig en härlig strand som är bred, finkornig och långgrund.
» Bilder och karta från Sa Coma

Porto Colom
Porto Colom är en liten traditionell fiskeby, relativt opåverkad av turismen. Calas de Mallorca är en nu och modern turistort, passande för familjer.

Porto Colom har Mallorcas största naturliga hamn och trots viss turismutveckling så har staden behållit sin charm och prägel som fiskeläge. Det karakteristiska fyrtornet byggdes 1860 och står med sina 40 meter över havet som ett karakteristiskt landmärke i området.

Här kan du pröva på olika typer av vattenaktiviteter och stränderna ligger strödda som små pärlor längs kusten. Det är ett vackert landskap med kuperad terräng. Du kan även njuta en dagstur till byn Felantrix, och den populära söndagsmarknaden. Eller så kan du hänga med på en båttur till några av sevärdheterna längs med kuststräckan.

Det finns närhet till både tennisbanor och golfbanor i Porto Colom.


» Bilder och karta från Porto Colom

Camp de Mar
Camp de Mar är en vacker och lugn semesterdestination. Sedan skådespelaren Rodolfo Valentinos hustru 1930 byggde sitt sommarhus på orten har Camp de Mar varit ett tillhåll för kändisar. Och har genom alla år behållit sin lite exklusiva prägel.

Stranden är en liten pärla med vit sand och blått vatten som ligger skyddad mot vind och vågor. Via en träbrygga kan du promenera ut till en liten ö som ligger i viken och här kan du avnjuta fantastiska fisk och skaldjursrätter på den lilla restaurangen.

Cala de Mar ligger mellan småstäderna Peguera och Puerto Andratx. Vill du ta dig en utflykt en dag så är Calvia och Andratx, speciellt på en marknadsdag, väl värda ett besök. Och du kan på samma gång få se och uppleva det vackra och mångsidiga landskapet på den här sidan ön.

Camp de Mar har ett litet men bra utbud av butiker, cafeer och restauranger. För golfentusiaster är Camp de Mar ett perfekt resmål med närhet till många golfbanor.

Avståndet till flygplatsen är ca 40 km.


» Bilder och karta från Camp de Mar

Palma de Mallorca
I Palma finns det många sevärdheter, här blandas kultur och historia i en härlig kombination med både en känsla av storstad och småstad på samma gång. Stränderna runt Palma är välskötta och har bra faciliteter. Enligt många är Palma en av de trendigaste städerna just nu med det senaste inom mode och design.

Den storslagna gotiska katedralen från 1200-talet är värt ett besök och vill man se en vacker utsikt så ska man bege sig till Castillo de Bellvers cylindriska torn från 1300-talet. I det gamla området omkring katedralen, är det ett myller av små gator och gränder med många butiker och trevliga trottoarserveringar. Denna blandning av en förstaklassig shoppingstad med bra restauranger, barer, nattklubbar och den intressanta historien med konstgallerier gör att i Palma finns det något för alla.

Avståndet från flygplatsen till Palma centrum är ca 9 km.


» Bilder och karta från Palma de Mallorca

Calas de Mallorca
På den södra kusten av Mallorca ligger semesterorten Calas de Mallorca. Hela östkusten är känd för sina finkorniga vackra sandstränder omgärdade av vita klippor och lummiga pinjeträd. Calas de Mallorca har tre sådana stränder; Cala Domingos Grans, Cala Domingos Petit och Cala Antena.

Calas de Mallorca ligger ca 7 min från flygplatsen. Restiden är på strax över en timma med buss, taxi eller hyrbil. Calas de Mallorca är en relativt ny turistdestination med hotell och anläggningar i alla storlekar. Här kan hela familjen njuta av semestern.

Det finns mycket att se och göra på Mallorca om du vill ta en paus från strandlivet. Du kan upptäcka det natursköna landskapet, gå på söndagsmarknad i Felantrix eller besöka den pulserande storstaden Palma de Mallorca . För den golfintresserade ligger banan Vall d ´Or bara 10 minuter bort. Vill du istället ägna dig åt shopping så finner du ett gott urval av butiker och restauranger i Centro Comercial.


» Bilder och karta från Calas de Mallorca

El Toro
El Toro ligger i en liten kalkstensbukt på öns södra kust. Här bor ca två tusen invånare.

Det finns en vandringsled, Paseo Calvia, som är 32 km lång och löper rätt genom El Toro. Du kan följa delar av denna vandringsled och njuta av det omgivande landskapet. Man kan även cykla längs denna led.

El Toro har en liten strand som ligger vid sidan om hamnen, Port Adriano, som på senaste år har blivit moderniserad och upprustad för att tillgodose fler turister och yachter. Stranden ligger skyddad från både vågor och vind.

Det finns ett litet utbud av cafeer, barer och restauranger i El Toro.


» Bilder och karta från El Toro

Cala Ratjada
Cala Ratjada ligger på en liten kupperad halvö på nordöstra spetsen av Mallorca, ca 80 km från flygplatsen i Palma. Ursprungligen var detta en fiskeby men idag är det fritidsbåtar som dominerar i hamnen. Här finns det många lugna vikar med sandstränder. Cala Ratjada har ett livligt uteliv under säsongen april - oktober.
» Bilder och karta från Cala Ratjada

S Illot
S'illot är en liten turistort på nordöstkusten av Mallorca. Stranden är bred och fin med ljus sand, och det finns några få barer och restauranger.
» Bilder och karta från S Illot

Playa de Palma
Playa de Palma är en klassiker, det var hit de första turisterna kom på sextio-talet. I söder ligger Arenal och i norr ligger Can Pastilla. Det är ett behagligt avstånd på 6 km mellan orterna, men vill eller orkar man inte gå så går det ett litet turist-tåg mellan orterna. I det nästintill bilfria området vid stranden ligger en bred välskött sandstrand med en strandpromenad som kantas av caféer.
» Bilder och karta från Playa de Palma


Femten minutter fra sør-østsidens største by,Campos, ligger Colonia Sant Jordi og regnes for å være havnen til Campos.

Opprinnelig var byen en fiske- og jordbrukslandsby. I dag er Colonia Sant Jordi en flott turistdestinasjon med flere veldig gode tilrettelagte aktiviteter for hele familien. En av attraksjonene er båtturer ut til en av øyene i Cabrera arkipelet som er nasjonalpark. I denne delen av Mallorca finner du mange urørte og utrolig vakre strender.

Dette distriktet,Ses Salines, er kjent for sine gamle saltuvinningstradisjoner. Dette minnes i en festival hvert år i august.

I Colonia Sant Jordi finner du gode muligheter for å drive med din idrett i ett av de flott treningsanleggene. Dessuten vil du kanskje prøve deg på en kajaktur eller bli med på en av de mange båtturene ut i nasjonalparkområdene.Arenal
Arenal ligger 10 km öster om Palma, och nära den internationella flygplatsen. Den 6 km långa gyllengula sandstranden sträcker sig upp till Can Pastilla. I Arenal finns det ett stort utbud av barer, nattklubbar och restauranger. Arenal kan bli livligt under högsäsong då ungdomar från bland annat Storbritanien och Tyskland gärna träffas och festar här.
» Bilder och karta från Arenal

Portals Nous
Portals Nous ligger på Palmabuktens västra sida. Detta är ett ställe för dig som vill ha en lugn och fridfull semester. Centrum ligger rätt in från det lilla hamnområdet och det finns underbara sandstränder både till söder och norr längs kusten.

I den relativt nybyggda hamnen ligger lyxyachterna bredvid flotta segelbåtar och butikerna är inriktade på mode och design. Här kan prisnivån vara högre än på resten av ön.

Området som Portals Nous ligger i heter Pontent och betyder "solnedgångens kust". Naturen inbjuder till vackra utflykter. I närheten finns byarna Calvia och Genova där du kan besöka de berömda grottorna, Coves de Génova.


» Bilder och karta från Portals Nous

Paguera
Detta var en gång en sömnig liten fiskeby, men har växt till att bli en vänlig, livlig semesterort. Här finns ett rikt utbud av aktiviteter, och restauranger, caféer och barer. Här finns tre sandstränder, alla med ljus gyllengul sand, och en bred strandpromenad kantad av palmer.
» Bilder och karta från Paguera

Porto Cristo
Porto Cristo är en charmerande fiskeby som ligger på Mallorcas östkust. Hit reser du för att njuta av lugnet, solen och ett fantastiskt medelhavslandskap.

I hamnen i Porto Cristo ligger fiskebåtar, turistbåtar och lyxyachter sida vid sida.

Ta en båttur till Cuevas del Drach, dramatiska grottformationer. Här hittar du en av Europas största undervattenssjöar, Martel. I droppstensgrottan anordnas klassiska konserter och turer.

Bredvid hamnen i Porto Cristo ligger det fina sandstränder och rätt in åt land ligger det lilla centrumet som bjuder på trevliga restauranger, cafeer och butiker.


» Bilder och karta från Porto Cristo

Cala Millor
Den klassiska turistorten Cala Millor som betyder ”den bästa havsbukten” har en av Mallorcas bästa stränder, som är bred, välskött och det är långgrunt. På stranden finns det många olika vattensporter att välja bland och det finns även möjlighet till dykning då det finns en dykskola på stranden. Det finns ett bra nöjesliv med många barer, restauranger, nattklubbar och diskotek. Stämningen i Cala Millor är avspänd och vänlig.

Cala Millor ligger ca 65 km från flygplatsen i Palma.


» Bilder och karta från Cala Millor

Cala Mayor
Cala Mayor är en stilfull förort till Palma som bara ligger 5 km bort, och det finns bra bussförbindelser här emellan. I Cala Mayor har bland annat den spanska kungafamiljen sitt sommarresidens, Marivent. Badviken har ljus finkornig sand och kantas av barer och kaféer. I närheten av Cala Mayor ligger fem av Mallorcas golfbanor. Området är exklusivt och har en stillsam atmosfär. Cala Mayor ligger ca 18 km från flygplatsen.
» Bilder och karta från Cala Mayor

Puerto de Soller
En liten lugn pittoresk fiskeby med fantastiskt vackra omgivningar som lämpar sig som utgångspunkt för att vandra längs någon av vandringslederna i bergen. Den lilla byn omgärdas av kullar som är bevuxna med pinjeskog och har gammal bebyggelse. Puerto Sòller har ett begränsat nattliv, men det finns några barer och ett diskotek. De flesta restaurangerna ligger i hamnen och här är det lugnt och stillsamt att avnjuta en middag på någon av uteterrasserna medan solen sänker sig i horisonten.

Avståndet till flygplatsen i Palma är ca 45 km.


» Bilder och karta från Puerto de Soller

Cala Bona
Den lilla fiskehamnen Cala Bona ligger i direkt anslutning till Cala Millor, under högsäsong tar du dig mellan orterna med ett litet tåg. I Cala Bona är det låg bebyggelse och ett lugnare tempo. Det är ett grönt och kuperat landskap, många passar på att utforska området med cykel och det är även populärt med bilsafari och ridning. I närheten finns det flera olika golfbanor att välja mellan.

Avståndet till flygplatsen i Palma är ca 65 km.


» Bilder och karta från Cala Bona

Can Picafort
Can Picafort ligger på östra sidan av Alcudiabukten, och den fina långa sandstranden kantas av en trevlig strandpromenad som erbjuder många restauranger och barer med havsutsikt. Det finns delar av stranden som ännu inte är utbyggd och här är det små enkla serveringar, och sanddynor. På den utbyggda stranden kan man hyra solstolar och parasoller, och det finns en mängd olika vatten aktiviteter att välja mellan. Det är inte lika långgrunt och lungt vatten i Can Picafort som det är i Alcudia. Huvudgatan Paseo Colon är ett känt shoppingstråk, och restaurangstråk, med ett varierat utbud. Avståndet mellan Can Picafort och Alcudia är ca 10 km, och till Palma stad är det ca.55 km, och flygplatsen ca 64 km.
» Bilder och karta från Can Picafort

Puerto de Pollenca
Puerto de Pollensa är charmigt och ligger i en av Mallorcas vackraste bukter. Inte längre än 8 km från Alcudia ligger denna lite mer stilfulla och lugnare stad Puerto de Pollenca, som känns mer ”spansk”. Här finns det en fin välskött sandstrand som är tillräckligt lång och bred för att inte bli överfull och den omgärdas av vacker natur. Längs med strandpromenaden ligger det många utsökta restauranger, många av öns bästa fiskerestauranger ligger i Puerto de Pollenca. Det förekommer inget direkt nattliv i staden utan det finner man närmast i Alcudia dit man tar sig smidigt med buss. Till Poerto de Pollenca åker man för att njuta av livet i lugn och vacker miljö.

Avståndet till flygplatsen i Palma är ca 70 km.


» Bilder och karta från Puerto de Pollenca

Alcudia | Playa de Muro | Cala dor | Illetas | Palma Nova Magaluf | Cala San Vincente | Cala Vinas | Santa Ponsa | Can Pastilla | Cala Mesquida | Sa Coma | Porto Colom | Camp de Mar | Palma de Mallorca | Calas de Mallorca | El Toro | Cala Ratjada | S Illot | Playa de Palma | | Arenal | Portals Nous | Paguera | Porto Cristo | Cala Millor | Cala Mayor | Puerto de Soller | Cala Bona | Can Picafort | Puerto de Pollenca