Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Gran Canaria

Topp » Spanien » Gran Canaria

Gran Canaria
Gran Canaria är mer än de berömda grisfesterna. Det är ett välbesökt och ett återkommande resmål för många, mycket på grund av det behagliga och jämna klimat som råder där året runt. Ön är inte större än att man kan utforska den på en vecka och hitta sitt eget Gran Canaria. Det är lätt att hyra bil och det rekommenderas för att upptäcka de vackra omgivningarna. Här finner du långa sandstränder, bra shopping och ett sprudlande nattliv för alla åldrar och smaker. Du kan välja att bo i en större stad eller i någon av de lugnare byarna. De olika städerna på ön har var och en sin egen särprägel och charm.

På den södra delen som också är den solsäkraste hittar man de bästa sandstränderna med ett stort utbud av olika vattenaktiviteter. Här ligger städerna tätt och det gör det lätt att med buss eller taxi ta sig mellan de olika orterna.

Kart Gran Canaria

Spanish tourist office official presentation of Gran Canaria


Taurito
Taurito, eller Tauritodalen är en förstaklassig semesterort. Mitt i dalen ligger den stora saltvattenlagunen i ett vackert poolområde, det är inträde till området. Sandstranden som ligger i anslutning till poolområdet utnyttjas i stort sett bara av dem som bor i Taurito.

Avståndet till flygplatsen är ca 60 km.


» Läs mer om Taurito

Las Palmas
På den norra delen ligger Las Palmas som är en modern storstad och hamnstad på samma gång, men framför allt så är det Kanariernas egen stad. I en storstad som denna finner du bra shopping med många mindre butiker och stora varuhus. Ett besök i gamla stan är att rekommendera där ligger katedralen Sant Ana, museer och trevliga restauranger. Här öppnar inte tapasbarerna förrän senare på kvällen och människornas naturliga träffpunkt är i Santa Catalinaparken som mer liknar ett stort utomhuscafé i stadens hjärta. En annan träffpunkt för att sola, bada och ta härliga promenader i strandbrynet är på den berömda Las Canteras stranden.

Las Palmas ligger ca 15 km från flygplatsen.


» Läs mer om Las Palmas

Puerto Mogan
Puerto Mogan är olik de andra turistorterna på Gran Canaria. Stadsplaneringen är gjord av en Italiensk arkitekt. Här finner du ett bilfritt centrum med kanaler och broar som påminner om ett spanskt Venedig i miniatyr. Inga byggnader är högre än tre våningar. Puerto Mogan är absolut värt ett besök, fast att du kanske bor i en annan stad på ön. Småbåtshamnen besöks av havsseglare från hela världen. Från Puerto Mogan kan du resa på utflykter med båt, bl a med "yellow submarine" , en u-båt.

Från flygplatsen i Las Palmas till Puerto Mogan är det ca 65 km.


» Läs mer om Puerto Mogan

Amodores
Många anser att Amadores stranden är Gran Canarias bästa. Det är långgrundt och barnvänligt utan större vågor. Stranden är bred med ljus fin sand. Rakt övanför sranden ligger det många olika restauranger och småbutiker på rad. Hela Amadores området är uppbyggt under senare år, och det är snyggt och rent. Det går en strandpromenad mellan Puerto Rico och Amadores med en härlig utsikt över havet.
» Läs mer om Amodores

Puerto Rico
Det solsäkra Puerto Rico ligger i en dalgång som omgärdas av hotell som är byggda på bergväggarna runt dalgången. Ett stort shoppingcentra ligger mitt i dalen och här finns mängder av restauranger, barer och diskotek. Nattlivet kan vara intensivt och vänder sig till alla åldrar. Stranden är välskött och har finkornig sand och det är långgrunt så den lämpar sig bra för barnfamiljer. I hamnen finns det olika aktiviteter så som båtturer och sportfiske. Inte långt ifrån Puerto Rico ligger Playa Amadores med sin långa vita sandstrand. Hit kan du gå (ca 20-30min) längs en promenadväg.

Mellan Puerto Rico och flygplatsen är det ca 60 km.


» Läs mer om Puerto Rico

Playa del Ingles
Playa del Inglés är robustare med många hotell och ett hektiskt nattliv med hög puls som inte mattas av förrän en ny dag åter börjar gry. Här finns det flera stora shoppingcentra och mängder av små butiker. Utbudet av barer, diskotek, restauranger och nattklubbar är näst intill obegränsat. Den 7 km långa sandstranden sträcker sig ända till Maspalomasoasen.

Från flygplatsen i Las Palmas till Playa del Ingles är det ca 30 km.


» Läs mer om Playa del Ingles

Bahia Feliz
Bahía Feliz är ett mycket barnvänligt alternativ, och en uppbyggd semesterby med restauranger och butiker. Stora fina poolområden omgärdade av vackra välskötta trädgårdar. Stranden nedanför Bahia Feliz kan vara blåsig.

Avståndet till flygplatsen är ca 15 km.


» Läs mer om Bahia Feliz

Maspalomas
Maspalomas kan erbjuda dig de finaste stränderna på hela Gran Canaria, långsträckta stränder med gyllengul finkornig sand. Du har flera shoppingcentra att välja på, det största och mesta kända år Faro 2, med butiker, barer och restauranger. I Maspalomas finner du även en vattenpark och ett tivoli som brukar vara uppskattat såväl av de mindre som de större resenärerna.

Avståndet till flygplatsen är ca 30 km.


» Läs mer om Maspalomas

Sonnenland
I Sonnenland bor du lugnt och bra. Hyr du bil tar du dig lätt och bekvämt mellan de olika orterna i området och dess olika utbud. Till stranden är det gångavstånd men det går även att ta taxi.

Från Las Palmas flygplats är det ca 27 km.


» Läs mer om Sonnenland

Playa del Cura
Playa del Cura är för dig som söker avkoppling på semestern. Hamnen och centrum ligger på ena sidan av orten och hotellen på den andra. Det finns ett litet shoppingcentra med några restauranger och barer. Önskar man mer liv och rörelse så ligger Puerto Rico bara några minuters taxiresa därifrån.

Playa del Cura ligger ca 65 km från flygplatsen.


» Läs mer om Playa del Cura

Las Meloneras
Las Meloneras är en modern mindre semesterort som håller hög klass. Det är ett lugnare tempo och stranden ligger mer avskilt. Utbudet av restauranger, barer och butiker är något begränsat men med närheten till Maspalomas gör att du enkelt kan ta dig mellan orterna
» Läs mer om Las Meloneras

San Agustin
Den lummiga trädgårdsstaden San Agustìn erbjuder vackra hotell och bungalowsområden samt ett stort internationellt casino med nattklubb. Staden är lugn, prydlig och harmonisk med gott om restauranger och nöjesställen som passar par och barnfamiljer, en fullvuxen publik. Staden har en strandpromenad som leder till Playa del Inglés.

I san Agustin ligger Svenska kyrkan, och Svenska skolan.

San Agustin ligger ca 20 km från flygplatsen.


» Läs mer om San Agustin

Arguineguin
Den gamla fiskebyn Arguineguin har vuxit och blivit en stad lika mycket för kanarierna själva som för turisterna. Det finns ett stort utbud av restauranger, främst kanske fiskerestauranger, nattlivet är mycket begränsat. Varje tisdag är det marknad och det är öns största. Från hamnen kan man ta en båttur till Puerto Mogan och Puerto Rico.

Avståndet mellan flygplatsen och Arguineguin är ca 43 km.


» Läs mer om Arguineguin

Taurito | Las Palmas | Puerto Mogan | Amodores | Puerto Rico | Playa del Ingles | Bahia Feliz | Maspalomas | Sonnenland | Playa del Cura | Las Meloneras | San Agustin | Arguineguin