Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Fuerteventura

Topp » Spanien » Fuerteventura

Fuerteventura
Fuerteventura är solens och vindarnas ö, här råder det en avslappnad stämning. Med sina tretusen soltimmar per år och ön som ligger närmast Afrika, hittar du ett härligt klimat liknande Florida eller Mexico. Ingen annanstans på Kanarieöarna hittar du lika enorma sanddynor, stränderna är milslånga och breda med vit finkornig sand.

Det kristallklara vattnet ger fina dyk-förutsättningar, och den behagliga vinden är perfekt för windsurfaren. Fuerteventura passar alla, ön erbjuder många olika sportaktiviteter och mer avskilda platser för den som vill komma bort från vardagens stress. Nöjeslivet på Fuerteventura är förhållandevis stillsamt och koncentrerat till och omkring turistorterna.

Kart Fuerteventura

Puerto de Rosario, Fuerteventuras hovedstad


Corralejo
Corralejo ligger på norra delen av Fuerteventura, och har en genuin spansk atmosfär med ett lugnt tempo. Utanför staden ligger öns kanske bästa stränder med kritvit sand, och gott om plats. Det finns många aktiviteter att välja mellan under en dag på stranden; dykning, snorkling, windsurfing, surfing och segling är några. I Corralejos lilla hamn finns det flera trevliga och bra restauranger, med ett varierat utbud av bland annat fisk & skaldjur och tapas. Nöjeslivet i Corralejo är fokuserat på barliv, här finns det barer för alla smaker, allt från jazz till rockbarer.
» Läs mer om Corralejo

Caleta de Fuste
Caleta de Fuste är en perfekt by för familjer och de som vill ha en lugn och avkopplande semester. Stranden är långgrund och den långa muren längs stranden skyddar mot vinden.

Caleta de Fuste har flera använda namn: El Castillo, Caleta, Costa Caleta. Detta har lett till viss förvirring bland några turister som tror att dessa är olika platser och vill besöka de olika platserna.

Staden ligger inte långt från flygplatsen och flygtrafiken kan vara lite störande. Det tar ca. 20 minuter med lokalbuss till huvudstaden Puerto del Rosario.


» Läs mer om Caleta de Fuste

Las Playitas
Den ursprungliga delen av Las Playitas är en liten kanarisk fiskeby med lugn atmosfär. Här finns en liten hamn, några restauranger och barer. Stranden har exotisk svart lavasand och lugnt vatten.
» Läs mer om Las Playitas

Costa Calma
Costa Calma, den lugna kusten, som namnet betyder, är en perfekt välordnad semesterort. Här kan man njuta av sol & bad och koppla av och ta allt i sin egen takt. Stranden sträcker sig längs med hela kusten och här finns det gott om plats för soldyrkaren. Sanden är finkorning och gyllengul. På stranden finns det flera olika vattensporter att välja mellan. Kvällarna tillbringar man på någon trevlig restaurang och njuter av den stillsamma och avkopplande stämningen.
» Läs mer om Costa Calma

Nuevo Horizonte
Nuevo Horizonte ligger på Fuerteventuras östkust, och här är det ett lugnt och avkopplande tempo med ett begränsat utbud av restauranger och affärer. Grannbyn El Castillo ligger ett par kilometer bort, här finns det ett större utbud av restauranger och shoppingmöjligheter. Men det är inget nöjesliv att tala om, man sitter och njuter på någon av de mysiga restaurangerna, eller tar en drink på någon bar. Det är lätt att ta sig mellan orterna, det går minibussar och taxi, vill man promenera så tar det ca 30 minuter att gå mellan Nuevo Horizonte och El Catillo. Den fina sandstranden ligger i El Castillo.
» Läs mer om Nuevo Horizonte

Jandia
Jandia ligger på Fuerteventuras sydligaste spets, och är egentligen namnet på halvön Jandia. Jandia är en modern semesterort med sol & hav, och det finns många bra bekväma boendealternativ. Stranden är enorm och den sträcker sig flera mil, och det finns flera olika vattensporter och andra aktiviteter. Atmosfären är lugn och avkopplande, och det är ett förhållandevis stillsamt kvälls och nöjesliv som man gärna tillbringar på någon trevlig restaurang.
» Läs mer om Jandia

Corralejo | Caleta de Fuste | Las Playitas | Costa Calma | Nuevo Horizonte | Jandia