Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Costa del Sol

Topp » Spanien » Costa del Sol

Costa del Sol
Costa del Sol - den spanska solkusten - sträcker sig från Gibraltarklippan till Sierra Nevada bergen, och är känt för de fina stränderna, det behagliga klimatet, bra golfbanor, och ett brett och bra nöjesliv oavsett vilken stad du väljer att bo i på solkusten. Det andalusiska köket är också en upplevelse i sig där olivoljan och vitlöken har en säker plats, likaså de många goda vinerna. Inte så långt bort finns det bra utflyktsmål som Sevilla, Córdoba, Granada, Gibraltar och Málaga. Costa del Sol har många fina golfbanor och många av dessa har en mycket hög internationell klass. Hotellen i området har ofta golfservice. Mellan orterna Fuengirola – Torremolinos – Malaga går det pendeltåg, tåget går inte från Marbella, även bussnätet är välutvecklat. Kart Costa del Sol

Lett gjennomgang av Costa del Sol


Torremolinos
I Torremolinos har du näst intill obegränsade möjligheter på boende och aktiviteter. Det finns flera olika vattensporter på de långa välskötta stränderna att välja på under dagarna. När mörkret sänker sig öppnar sig ett hav av nöjen som tilltalar de flesta smaker. De glittrande barerna längs med gatorna blandas med mängder av tilltalande butiker. Benalmàdena ligger ca: 3 km från Torremolinos. Mellan Marbella och Torremolinos är det 45 km, och från flygplatsen i Malaga är det 8 km.
» Bilder och karta från Torremolinos

Nerja
Nerja är en vit charmig, fridfull småstad som ligger på en klippa med en fantastiskt vacker utsikt. Här finns det många bra restauranger med lockande uteserveringar, härliga välskötta sandstränder och bara fem mil från Malaga. Nerjas atmosfär är behaglig och erbjuder ett bra och rikt nöjesliv. Nerja ligger ca: 70 km från flygplatsen i Malaga.
» Bilder och karta från Nerja

Mijas
Mijas Pueblo är en typisk andalusisk stad med vitkalkade hus i en bergsklyfta ca 400 meter över havet. Mijas Costa hör ihop med Fuengirola.
» Bilder och karta från Mijas

Rincón de la Victoria
Denna lugna badort med ca 20 000 invånare, ligger bara 15 km öster om Malaga. Den fungerar även som en förort till Malaga, och har huvudsakligen spansk befolkning och spanska turister. Här finner du en äkta spansk miljö, en fin lång sandstrand med strandpromenad.
» Bilder från Rincón de la Victoria


Text mangler
» Bilder och karta från

Malaga
Malaga är huvudstaden i "Costa del Sol" och har bra väder, sol och blå himmel runt. Sommaren är fantastiskt trevligt och temperaturen är mild även på vintern.

Malaga ligger i Costa del Sol och är Spaniens femte största stad. Stränderna i Malaga håller en mycket god standard vilket är skönt eftersom att somrarna är varma och kräver långa bad. Men vintertemperaturerna är faktiskt inte heller så tokiga med cirka 15-19 grader.

Målaren Pablo Picasso och Hollywoodstjärnan Antonia Banderas faktiskt född i Malaga.

Shoppingmöjligheter är många och i köpcentret El Corte Ingles hittar du ett stort urval av det senaste modeväg. Calle Larois är den största shoppinggatan i Malaga, men glöm inte att ta en tur till Gamla stan där du hittar mer spännande och ovanliga butiker. Malaga myllrar av restauranger. Prova att beställa de små läckra tapasrätter som Spanien är så känt för. Runt shoppinggatan Calle Larois i Malaga hittar du flera bra tapasrestauranger.

Nattlivet i Malaga är mycket bra och har något för alla. Det finns flera nattklubbar och mysiga barer.

Gillar du att spela golf, så är Malaga definitivt platsen för dig. Utanför Malaga ligger stora golfbanor. Costa del Sol kallas av många Costa del Golf på grund av alla golfbanor. Malaga har även ett bra utbud av andra aktiviteter. Tennis är mycket populärt i Malaga, likaså vattensporter. I Malaga kan du få lite adrenalinkick på en jetski eller njuta det marina livet från en surfbräda. Åk gärna på Dolphin Safari när du är i Malaga. Efter en lång dag ute i solen kan det vara skönt att unna sig lite egenvård vid ett av Malagas många spa.

Endast ett par timmars bilfärd från Malaga ligger det vackra Sevilla. Det finns många billiga ställen att hyra en bil i Malaga, så detta är ett bra sätt att se mer av Andaluzia-området.


» Bilder och karta från Malaga


Torrox Costa ligger midt i mellom Nerja og Torre del Mar. Dette er en del av den sjarmerende gamlebyen Torrox som ligger noen kilometer lengre inn i innlandet.

Reisemålet er veldig populært blant barnefamilier og eldre. Flotte sandstrender og et godt utvalg av barer og restauranter. Hit reiser man for å slappe av.

I underkant av 50 km til flyplassen i Malaga.


» Bilder och karta från

Estepona
Detta är en livlig, charmerande spansk stad, med trånga gränder, stort utbud och bra stränder.
» Bilder och karta från Estepona

Fuengirola
Fuengirola är speciellt populärt för skandinavier. Hotellen ligger längs med den fina stranden, och det finns ett bra utbud av restauranger, barer och nattklubbar.

Fuengirola är lite mindre än Torremolinos, och har en vänlig och tilltalande småstadsatmosfär med en lång strandpromenad som sträcker sig 7 kilometer. För lekfulla barn och vuxna finns vattenparken Parque Acuático med sina härliga pooler. Mellan Marbella och Fuengirola är det ca: 30 km.

Avståndet från flygplatsen i Malaga är ca 25 km.


» Bilder och karta från Fuengirola

Benalmadena
Benalmadena består av tre "delar": Benalmadena Pueblo, Benalmadena Costa och Arroyo de la Miel. Benalmadena Pueblo ligger ca 3 km från kusten, och är en typisk liten andalusisk by med vitmålade hus. Benalmadena Costa ligger vid kusten och här ligger ochså de flesta hotellen. Stan har ett mycket bra urval av restauranger, både det andalusiksa och det internationella köket är väl representerade. Nattlivet är bra, speciellt i marina området med ett bra urval av barer, diskotek och nattklubbar. Arroyo de la Miel ligger mellan B.Pueblo och B.Costa, här ligger bland annat tågstationen för tåg till Malaga och Fuengirola. Tivoli World ligger ca 100 m från tågstationen i Arroyo. Man kan ta linbana till toppen av Calamurro berget, 769 möh, men den fantastisk utsikt över Costa del Sol.

Benalmadena ligger bara 19 km från flygplatsen i Malaga. Stränderna i Benalmadena området sträcker sig ca 10 km och det finns något för alla smaker, från familjära stränder till mer lugna badvikar.


» Bilder och karta från Benalmadena

Manilva
Manilva är en liten landsort ca 2,5 km in i landet utanför kuststaden Sabinillas. Här finns det många intressanta spår efter romartiden, du kan beundra romerska kurbad och beskåda akvedukter. Staden har flera vingårdar med vin som är unika för området.
» Bilder och karta från Manilva

Algeciras
Algeciras är en hamnstad med ca 100 000 invånare och ligger ca 20 km från Gibraltar. Staden är primärt en industristad och transportknutpunkt.
» Bilder från Algeciras


Det sies at Puerto Banus er de rikes lekegrind ved Middelhavet. Allikevel må det være noe for en hver smak her siden ca 5 millioner mennesker besøker kystbyen og omkringliggende områder hvert eneste år.

Tettstedet ble designet av arkitekten Noldi Schrek og sto ferdig på 1970-tallet.Her ligger det lukseriøse boligkompleks og hotellanlegg side om side. Selve havnen er en enestående marina for små og stor lystbåter.

Puerto Banus ligger seks kilometer sør for Marbella og du kan faktisk gå hele strekningen på en vidunderlig strandpromenade. I selve "byen" kan du beskue store kunstverk av både Salvador Dali og Zurab Tsereteli.

Med besøkende fra alle verdenshjørner er det et stort og variert restaurantmiljø i byen.

Puerto Banus og området rundt er også vertskap for golfere verden over.


» Bilder och karta från

Frigiliana
Frigiliana ligger ca 5 km inåt landet från Nerja ochräknas till en av spaniens allra vackraste landsorter. Här finner du en fantastisk utsikt över Higueron floden. Staden är ett populärt utflyktsresmål.
» Bilder och karta från Frigiliana

Marbella
Marbella är solkustens mest exklusiva och eleganta stad med jetset prägel. Du har de flesta faciliteter du kan önska dig här. Småbåtshamnarna Puerto Cabo och Puerto Banús är kända för sina imponerande lyxjakter. Här är sandstränderna välskötta och strandpromenaden löper mellan de olika stränderna. I Marbellas stadskärna finns det lummiga torg och charmiga gränder med små butiker, det finns många tapasbarer, cafeér och restauranger för alla smaker. Nattlivet i Marbella är ganska livligt med många bra klubbar. Mellan Marbella och Malaga är det 60 km.

Avståndet till flygplatsen i Malaga är ca 55 km.


» Bilder och karta från Marbella

Torremolinos | Nerja | Mijas | Rincón de la Victoria | | Malaga | | Estepona | Fuengirola | Benalmadena | Manilva | Algeciras | | Frigiliana | Marbella