Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Costa de la Luz

Topp » Spanien » Costa de la Luz

Costa de la Luz
Ljusets kust - Costa de la Luz -  sträcker sig från Gibraltar till gränsen mot Portugal.  Stränderna är nästan sammanhängande längs med hela kusten, men mer frodig och mindre utbyggd än Costa del Sol i öst och Algarve i väst. 

Chiclana
Chiclana de la Frontera ligger i ett bördigt område med många jordbruk och vingårdar. Stranden längs kusten söder om Chiclana är bred och flera kilometer lång.

Från flygplatsen i Sevilla är det ca 15 mil. Hyrbil rekomenderas, men det går bra att ta sig till Chiclana med buss om flyget landar på förmiddagen och hemresan är på kvällen.


» Läs mer om Chiclana

Cádiz
Cadiz ligger på Spaniens sydspets och är Europas äldsta stad. Tack vare stadens storlek är Cadiz tillräckligt stort för att kunna erbjuda ett stort utbud av butiker, barer och restauranger men samtidigt så pass liten att den är genuit andalusisk. I den mångtusenåriga gamla stadskärnan ligger små vita hus, kullerstensgator, smala gränder, och torg. Här är det trevligt att strosa omkring och insupa den historiska atmosfären för att sedan sätta sig ner på någon av de många tapasbarerna och njuta av en kall cerveza.

Stränderna i Cadiz är enorma med fin vit sand, och de sträcker sig längs med hela kusten, Costa de la Luz. Cadiz är en behaglig stad med en avslappnad atmosfär.


» Läs mer om Cádiz

Chiclana | Cádiz