Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Alicante stad

Topp » Spanien » Costa Blanca » Alicante stad

Alicante stad
Alicante är en kort flygning bort och är en bra utgångspunkt för vidare resor i detta populära område i Spanien.

Alicante som är en stor hamnstad är även huvudstaden i provinsen Alicante i södra regionen Valencia vid Medelhavet. Staden har ett fantastiskt läge mellan bergen och Medelhavet, Staden är en av de snabbast växande städerna i Spanien där ekonomin huvudsak bygger på turism och vinproduktion. Förutom vinexport odlas här också oliver och frukt. I Alicante tillverkar bland annat mat, läder, textil och keramik.

Två av anledningarna till att Alicante och det omgivande området har blivit så populär, är det milda klimatet med en medeltemperatur på 18 grader samt de vackra omgivningarna.

Ett restaurangbesök i Alicante är ett bra tillfälle att prova det spanska köket med alla dess utsökta specialiteter ofta åtföljt av goda spanska viner eller cerveza (öl). I Alicante finns det många trevliga restauranger, kaféer och barer och staden erbjuder ett livligt och trevligt nattliv.

När det gäller shopping i Alicante finns här ett oändligt utbud av skor, väskor, läder, kläder och här är det möjligt att göra verkliga klipp.