Billigaste charter/paketresorna just nu:
Visar av resor.
Visa fler >>

Costa Blanca

Topp » Spanien » Costa Blanca

Costa Blanca
Costa Blanca betyder "vit kust", efter de vita sandstränderna. Här finns många olika semesterorter att välja mellan. Kart Costa BlancaAlicante
Alicante är en kort flygning bort och är en bra utgångspunkt för vidare resor i detta populära område i Spanien.

Alicante som är en stor hamnstad är även huvudstaden i provinsen Alicante i södra regionen Valencia vid Medelhavet. Staden har ett fantastiskt läge mellan bergen och Medelhavet, Staden är en av de snabbast växande städerna i Spanien där ekonomin huvudsak bygger på turism och vinproduktion. Förutom vinexport odlas här också oliver och frukt. I Alicante tillverkar bland annat mat, läder, textil och keramik.

Två av anledningarna till att Alicante och det omgivande området har blivit så populär, är det milda klimatet med en medeltemperatur på 18 grader samt de vackra omgivningarna.

Ett restaurangbesök i Alicante är ett bra tillfälle att prova det spanska köket med alla dess utsökta specialiteter ofta åtföljt av goda spanska viner eller cerveza (öl). I Alicante finns det många trevliga restauranger, kaféer och barer och staden erbjuder ett livligt och trevligt nattliv.

När det gäller shopping i Alicante finns här ett oändligt utbud av skor, väskor, läder, kläder och här är det möjligt att göra verkliga klipp.


» Läs mer om Alicante

Altea
Altea är en liten by som har behållt sin spanska atmosfär och charm trots att Benidorms turistappart inte ligger långt bort. I den gamla stadsdelen kantas de smala gränderna av vitkalkade hus, och det så gott som bilfritt på grund av att gränderna är för smala för biltrafik. Altea har ett kulturellt och gastronomsikt stort utbud. Längs med den breda sandstranden så går den trevliga strandpromenaden. Bara några minuters bilfärd från Altea ligger Albir, en annan liten spansk by som påminner om Altea.

Avståndet till flygplatsen i Alicante - ALC är ca 63 km.


» Läs mer om Altea

Calpe
Den lilla staden Calpe ligger i Valenica regionen, och har ett jämnt klimat i stort sett året runt. Här är det en lungt och behaglig atmosfär, och med närhet till de större städerna Alicante och Benidorm. Valencia området är känt för sina citrus odlingar, ta gärna en tur ut på landsbyggden genom dessa citrusodlingar. Stränderna är breda med finkornig sand, och man ser den stora klippan Ifach som reser sig vid havskanten.

Avståndet från Alicante Airport - ALC till är ca 60 km. Från Calpe går det tåg till bl.a Altea och Benidorm.


» Läs mer om Calpe

Guardamar del Segura
Denna gamla fiskeby har kanske den finaste sandstranden på hela Costa Blanca kusten. På fiskerestaurangerna kan du njuta av färsk fångad fisk & skaldjur av alla de slag. Det finns bra golfbanor i området.
» Läs mer om Guardamar del Segura

La Manga
La Manga är en smal landremsa, ca 22 km lång och några få hundra meter bred. Vid La Manga ligger en stor gund lagun, Mar Menor (lilla havet). Genomsnittsdjupet är ca 7 meter, så vattenet är så varmt här att man kan bada i stort sett hela året. Vattnet har ochså hög salt och jod halt, vilket är känt för sin hälsosamma effekt. Båda sidorna av La Manga har fina långa stränder - här är det stränder till alla. Det är en välunderhållen bebyggelse och det är ett bra utbud av restauranger, och barer.
» Läs mer om La Manga

Benidorm
Här är det ett stort utbud av det mesta, långa bred sandstrand, mängder av restauranger, barer och diskotek. Många av de stora hotellkomplexen ligger på rad längs med Levantestranden. Benidorm har under många årtionden varit ett populärt resmål, och är det fortfarande. Under sommarmånaderna förvandlas staden till ett enda stort party.

Från flygplatsen i Alicante - ALC, till Benidorm är det ca: 50 km, och det går direktbussar Alicante Airport - Benidorm.


» Läs mer om Benidorm

Torrevieja
Området kring Torrevieja är kanske mest känt för sin salt produktion, och inne i Torrevieja finns det ett museeum av hav och salt. Torrevieja är ochså känt för sina fina stränder, sin fina småbåtshamn och den trevliga atmosfär som möter dig när du kommer hit. Torrevieja är bäst att upptäcka till fots.

Torrevieja ligger ca 35 km från Alicante flygplats.


» Läs mer om Torrevieja

Murcia
Murcia är en vacker universitetsstad som ligger mitt i ett bördigt lavalandskap omgivet av berg. Staden är regionshuvudstad i provinsen Murcia. Inklusive förorter bor här ca 550 000 invånare. Det är ca 40 minuters bilresa till kusten och stränderna längs Costa Blanka.

KLimatet i staden är präglat av stora temperaturskillnader. Under sommarmånaderna, särskilt juli-augusti är det mycket hett, och under vintern kan det förekomma frostnätter. Med hyrbil kan Murcia fungera som en utmärkt bas för utflykter i det vackra Costa Blanka området.

Till Murcia San Javier ( MJV) flygplats är det ca 50 km, till Alicante (ALC) flygplats är det ca 70 km.


» Läs mer om Murcia

Albir
Albir är en väl fungerande badort som ligger mellan Benidorm och Altea. Här är det lite lungnare med en avslappnad atmosfär, men det finns ändå ett bra utbud av butiker, restauranger och nöjen. Det är en lång fin strand med finkorningt grus/sand i Albir, och det finns bra faciliteter och vattensporter på stranden. Albir passar bra för barnfamiljer som kanske inte vill bo i storstaden Benidorm. Det är gångavstånd till det mesta, och längs med stranden går det en fin strandpromenad. Från strandpromenaden till centrum så ligger det många cafeér, restauranger och barer. I och runt omkring Albir så finns det bra golfbanor, fin natur med bra vandrings möjligheter.Det är bra bussförbindelser i området, bland annat så avgår det bussar till Benidorm dagligen och det tar ca 20-30 minuter.

Avståndet från Alicante Airport - ALC till Albir är det ca 70 km.


» Läs mer om Albir

Alicante | Altea | Calpe | Guardamar del Segura | La Manga | Benidorm | Torrevieja | Murcia | Albir